DAF CF Electric

DAF CF Electric

Udvidet elektrisk sortiment

Fuldelektrisk kørsel med en rækkevidde på 200 km

 

For højere kapacitet og vægte

DAF CF er kendt som et allround-køretøj, og CF Electric er lige så alsidig. Den fås som trækker med to aksler og som forvogn med tre aksler. Har du brug for at levere varer døgnet rundt til supermarkeder i byen? Sørge for renovation i et boligområde? Eller tilbyde pendulkørsel mellem to produktionsanlæg? CF Electric er den perfekte løsning.

 
 

Hjertet i køretøjet er en 210 kW (240 kW maks.) elektrisk motor, der trækker el fra en 315 kWh (350 kWh effektiv) batteripakke. Det høje drejningsmoment, der fås fra stilstand, er imponerende og skaber en unik køreoplevelse.

DAF-CF-Electric-2020105

Rækkevidde på 200 km

Det er ekstremt vigtigt for transportvirksomheder, at lastbilen har maksimal rækkevidde. CF Electric byder på en imponerende rækkevidde på 200 kilometer. Med smart planlægning af turen og midlertidig opladning af batteriet under af- og pålæsning kan du nemt holde din CF Electric i drift døgnet rundt. Mange andre transportvirksomheder har allerede købt en CF Electric og kan nemt køre 500 kilometer eller mere om dagen. Og hvis du kører batterierne helt ned, kan du få dem fuldt opladet på blot 75 minutter med en hurtiglader (250 kW/400 A).

Energiregenerering

Ved bremsning fungerer den elektriske motor som en generator, der producerer energi til oplagring i batterierne, mens køretøjets hastighed reduceres. CF Electric har tre niveauer af regenerativ bremsning, der styres af en stilkkontakt på ratstammen, hvilket svarer til en intarder på en diesellastbil. Dette bidrager til en længere rækkevidde og reducerer slitage på bremserne.

Smart e-PTO

DAF kan udstyre CF Electric med et e-PTO til strømforsyning af hjælpeudstyr og opbygning efter behov. Dette eliminerer behovet for en separat strømkilde og giver dig mulighed for at bruge eldreven køle- og renovationsudstyr, hvilket gør lastbilen fuldstændig CO2-emissionsfri hele vejen rundt.

 
 

Konfigurationer med to og tre aksler

DAF leverer CF Electric som trækker med to aksler (vogntogsvægt: 37 ton), der er perfekt egnet til emissionsfrie og næsten lydløse leveringer til supermarkeder. Forvognen med tre aksler (totalvægt: op til 29 ton) har en tvangsstyret bagaksel for maksimal manøvredygtighed og er perfekt som renovationskøretøj eller distributionslastbil.

Desuden har CF Electric de samme funktioner, som den dieseldrevne CF er kendt for: maksimal effektivitet takket være gennemprøvet driftssikkerhed og høj lastkapacitet samt optimal chaufførkomfort.

 
CF FT
FT (4x2) trækker
Chassis Trækker 4x2
Vogntogsvægt 37 ton
Akselafstand 380 centimeter
Trækkerens vægt 9.000 kg
Elektrisk motor VDL 210 kW nominel (240 kW maks.)
Drejningsmoment 2000 Nm
Batterikapacitet 350 kWh (315 kWh effektiv)
Rækkevidde fuldt opladet Op til 220 km*
Hurtigopladning af batterier 75 minutter (ved 250 kW)
*Afhængigt af anvendelse, kørselsforhold og last.
CF FAN
FAN (6x2) forvogn
Chassis Forvogn 6x2
Totalvægt 29 ton
Akselafstand 380/400/420/460/480 centimeter
Forvognens vægt 10.160 kg
Elektrisk motor VDL 210 kW nominel (240 kW maks.)
Drejningsmoment 2000 Nm
Batterikapacitet 350 kWh (315 kWh effektiv)
Rækkevidde fuldt opladet 250 km*
Hurtigopladning af batterier 75 minutter (ved 250 kW)
 

Forretningspartner

Ønsker man at opnå emissionsfri transport, handler det om mere end blot at købe en elektrisk lastbil. DAF har udviklet avancerede ruteanalyse- og simuleringsværktøjer for at opnå en effektiv emissionsfri transportløsning. Erfarne DAF salgskonsulenter bruger disse værktøjer til at kortlægge en emissionsfri transportopgave baseret på forskellige konfigurationer og specifikationer for ladeudstyr til DAF's elektriske lastbiler. De udforsker alternative tekniske løsninger, giver et klart indblik i konsekvenserne af disse løsninger og fastlægger den optimale løsning til en emissionsfri transportopgave. Gennem alle disse trin samarbejder vi tæt med vores kunder.

 
Dealer advice

Service på elektriske lastbiler

En elektrisk lastbil kræver anden service end traditionelle lastbiler. DAF forhandleren har den mest opdaterede viden samt specialister, der er fuldt uddannede og certificerede til at holde dine lastbiler kørende.

 
PACCAR Electric charging station

Ladesystemer

DAF er klar til at hjælpe dig med at vælge de rigtige ladesystemer til dine batterier. Vi arbejder tæt sammen med førende leverandører, og der er et bredt udvalg af ladestationer og kapaciteter. Vi udvikler også tilpasset træning, der hjælper dine chauffører med at få mest muligt ud af din elektriske lastbil. Dette er blot endnu et eksempel på, hvordan DAF gør mere end blot at levere de bedste lastbiler.

Ladestationer til elektriske koretojer
 

Den nyeste batteriteknologi

Du kan ikke se det. Alligevel er DAF CF Electric udstyret med en af de største nyskabelser inden for teknologi til elektriske lastbiler i de seneste år: LFP-batteriet. LFP står for Lithium (litium), Ferro (jern) og Phosphate (fosfat) og henviser til strømkildens tre hovedkomponenter.

DAF Trucks er den første større OEM, der bruger denne type motor i sine lastbiler, naturligvis efter langvarige tests og omfattende undersøgelser. LFP-batterier har tre enorme fordele i forhold til de eksisterende batterier, der indeholder kobolt og magnesium: De er fuldstændig "koboltfri", "Cell to Pack" og ekstremt sikre.

Koboltfri

Kobolt betragtes ofte som et vigtigt råmateriale til batterier. Men ikke blot er der kun en begrænset mængde kobolt, dets udvindelse betragtes heller ikke som bæredygtig. En god grund til, at DAF søger et alternativ, der eliminerer begge ulemper. Og LFP opfylder dette krav, hvilket gør CF Electric til en endnu grønnere lastbil.

Cell to Pack

Desuden er batteriet "Cell to Pack". Det betyder, at de enkelte battericeller kan stables, og at der ikke er behov for buffermoduler mellem cellerne. Derved øges energitætheden pr. liter enormt, og det afspejles i den nye CF Electric lastbils rækkevidde. Selv om batteripakkens størrelse stort set er den samme, er tredje generation af CF Electric lastbilens rækkevidde fordoblet i forhold til forgængeren: fra over 100 til over 200 kilometer på én opladning.

Højeste sikkerhed

En sidste vigtig fordel i forhold til anden almindelig batterikemi er den termiske og kemiske stabilitet i en LFP-strømkilde. Sammensætningen af litium, jern og fosfat forbedrer ikke blot batteriets modstandsdygtighed over for overophedning, men eliminerer også den såkaldte termiske ustabilitet – en kædereaktion i en batteripakke. Som følge heraf reduceres muligheden for en spontan tænding til nul ved at montere LFP-batterier, hvilket yderligere forbedrer CF Electric lastbilens sikkerhedsstandarder.

 
Contargo Containerlogistiek

Fremragende chaufføroplysninger

Chaufførinformationspanelet giver præcise oplysninger om batteriets ladeniveau, det gennemsnitlige energiforbrug, det øjeblikkelige energiforbrug og regenereringsniveauet.

 

"Et vigtigt skridt fremad"

"Med den øgede rækkevidde styrker den nye CF Electric vores position inden for elektrisk vejtransport. Lastbilen er udviklet som svar på den stigende efterspørgsel efter bedre luftkvalitet i vores byer og lavere CO2-emissioner. 500 fuldelektriske kilometer om dagen er noget, som transportvirksomhederne virkelig kan arbejde med."

Ron Borsboom,
produktudviklingschef hos DAF.

Ron Borsboom DAF
 
 

Relaterede oplysninger