Uovertruffen sikkerhed

 

New Generation XF, XG og XG+ giver fremragende sikkerhed for (med)chauffører og andre trafikanter. Store ruder, lave rudelister forneden og kantstensruden resulterer i nye standarder for direkte udsyn. Og med en robust førerhuskonstruktion, klassens bedste ergonomi og smarte funktioner, der gør kørslen mere sikker, er New Generation DAF lastbiler branchens førende inden for trafiksikkerhed.

 
 

Maksimalt direkte og indirekte udsyn

HMI

Smart brugerflade

Den centrale 12" skærm med førsteklasses look viser et væld af oplysninger. To valgbare temaer, fire detaljeniveauer og personlige indstillinger betjenes alle fra rattet.

 

Når det drejer sig om sikkerhed, har DAF’s filosofi altid været ‘Hænderne på rattet, øjne på vejen.’ Derfor byder New Generation DAF på klassens bedste ergonomi. Alle kørselsrelaterede funktioner betjenes fra rattet og styrekontrolarme, og det samme gælder menuen på den digitale skærm, TraXon-automatgearkassen og lyd- og telefonfunktionerne. Sekundære kørefunktioner betjenes fra fysiske kontakter, som er logisk placeret på instrumentbrættet og er nemme at betjene. Denne fremgangsmåde garanterer, at chaufføren kan fokusere på vejen, hvilket er udgangspunktet for optimal sikkerhed.

 
 
Passive safety

Robust førerhus, der ikke overlader noget til tilfældighederne

New Generation DAF lastbiler har en helt ny og ekstremt stærk førerhusstruktur, der beskytter mod stød på alle sider.

  • Foran er der indbygget energiabsorberende kollisionsbokse.
  • Kollisionszoner bag i førerhuset beskytter mod last i bevægelse.
  • DAF’s system til kontrolleret deformering af ratstammen sikrer, at rattet bevæger sig væk fra chaufføren, f.eks. i tilfælde af en anhængerkollision bagfra.
  • Instrumentbrættet har stødabsorberende zoner for at beskytte chaufførens knæ.

System til programmeret førerhusforskydning

New Generation DAF XF, XG og XG+ er udstyret med DAF’'s unikke og patenterede system til programmeret førerhusforskydning (ProCaDis), der tillader en 400 mm forskydning af førerhuset på chassiset ved en frontal kollision, så energien absorberes, og førerhuset forhindres i at løsne sig. Som følge heraf bevares førerhusets struktur, hvilket maksimerer overlevelsesmulighederne for køretøjets passagerer.

 
 

Smarte funktioner til aktiv sikkerhed

New Generation DAF lastbiler har også en lang række funktioner, der maksimerer den aktive sikkerhed. Disse omfatter bremseassistent, system til advarsel ved vognbaneskift, nødbremselygter og DAF Turn Assist. Vi har også tilføjet nye funktioner som f.eks. DAF elektronisk parkeringsbremse til smart parkeringsbremsekontrol, en lavhastighedsanhængerbremse til sikker tilkobling og frakobling af anhængeren og en parkeringsbremseassistent med ekstra parkeringsbremsekraft til at hjælpe i en lang række situationer.