DAF XB Electric

New Generation DAF XB Electric

Den perfekte emissionsfrie distributionslastbil til byområder

 

Velegnet til bæredygtig distribution i byer og regionalt

DAF udvider sin ‘nulemissionsportefølje’ med den nye DAF XB Electric. XB Electric er det rigtige valg i bestræbelserne mod yderligere at begrænse CO2-emissionerne. DAF XB Electric byder på klasseførende chaufførkomfort, køreegenskaber, effektivitet og sikkerhedsfunktioner ligesom XB dieselversionen.  Den nye DAF XB Electric er velegnet til bæredygtig distribution i byer og regionalt. Udover versionerne på 16 og 19 ton fås også en version på 12 ton med 17,5” hjul og kun ét indstigningstrin. Akselkonfigurationerne starter fra 4,2 meter.

 
DAF XB Electric

Rækkevidde op til 350 kilometer

Elektromotoren i XB Electric leverer 120 eller 190 kW nominel effekt afhængigt af specifikationen og et nominelt moment på henholdsvis 950 og 1.850 Nm (maks. 2.600 og 3.500 Nm). For at opnå den lavest mulige miljøbelastning og den højeste holdbarhed anvender DAF en kobolt- og magnesiumfri LFP-højenergibatteripakke (litium-jernfosfat) med et bruttoenergiindhold på 141 og op til 282 kWh. Dette giver XB Electric ‘nulemissionsrækkevidder’ på op til 350 ultrastille kilometer, hvilket er mere end nok til at dække transportvirksomhedernes behov i forbindelse med distribution i byerne.

Hurtig og langsom opladning

En særlig egenskab ved den nye DAF XB Electric er det ‘kombinerede ladesystem’. Dette gør det muligt at oplade lastbilen via det almindelige elnet og er ideelt, når lastbilen vender tilbage til sin base sidst på dagen. Hurtig opladning af batterierne (650 V DC, 150 kW) fra 20% til 80% tager kun 40-70 minutter, afhængigt af specifikationen.

 

Vi hjælper dig med at kickstarte din fuldelektriske fremtid

DAF kan guide dig gennem overgangen til nulemissionstransport. Vi kan anbefale og levere den optimale lastbilkonfiguration og opladningsstrategi til din virksomhed. Derudover tilbyder vores omfattende forhandlernetværk faciliteter, ekspertrådgivning og et dedikeret chaufførtræningsprogram, der sikrer, at du får det maksimale potentiale ud af dine elektriske køretøjer.

 
 

Uovertruffen sikkerhed

Den nye DAF XB Electric fås med en række avancerede førerassistancesystemer for klasseførende sikkerhed og chaufførkomfort.

Distribution-Banner-3840x1300_03

DAF Virtual Experience

Oplev New Generation DAF XB, tag en virtuel prøvetur, og opdag mange flere aktiviteter i DAF Virtual Experience!

Besøg
 
 
 
DAF-XB-Electric-truck-and-charger

Ladesystemer

DAF er klar til at hjælpe dig med at vælge de rigtige ladesystemer til dine batterier. Vi arbejder tæt sammen med førende leverandører, og der er et bredt udvalg af ladestationer og kapaciteter. Vi udvikler også tilpasset træning, der hjælper dine chauffører med at få mest muligt ud af din elektriske lastbil. Dette er blot endnu et eksempel på, hvordan DAF gør mere end blot at levere de bedste lastbiler.

Læs mere
 

Den nyeste batteriteknologi

Du kan ikke se det. Men DAF Electric lastbilerne er udstyret med en af de seneste års største teknologiske nyskabelser til elektriske køretøjer: LFP-batteriet. LFP står for Lithium (litium), Ferro (jern) og Phosphate (fosfat) og henviser til strømkildens tre hovedkomponenter.

DAF Trucks er den første større leverandør af originalt udstyr til at bruge denne type effektenhed i sine lastbiler, naturligvis efter langvarige tests og omfattende undersøgelser. LFP-batterier har tre enorme fordele i forhold til de eksisterende batterier, der indeholder kobolt og magnesium: De er fuldstændig "koboltfri", "Cell to Pack" og ekstremt sikre.

Koboltfri

Kobolt betragtes ofte som et vigtigt råmateriale til batterier. Men ikke blot er der kun en begrænset mængde kobolt, dets udvindelse betragtes heller ikke som bæredygtig. En god grund til, at DAF søger et alternativ, der eliminerer begge ulemper. Og LFP opfylder dette krav, hvilket gør DAF Electric lastbilerne endnu grønnere.

DAF LFP battery

Cell to Pack

Derudover er batteriet "Cell to Pack". Det betyder, at de enkelte battericeller kan stables, og at der ikke er behov for buffermoduler mellem cellerne. Derved øges energitætheden pr. liter enormt

Højeste sikkerhed

En sidste vigtig fordel i forhold til anden almindelig batterikemi er den termiske og kemiske stabilitet i en LFP-strømkilde. Sammensætningen af litium, jern og fosfat forbedrer ikke blot batteriets modstandsdygtighed over for overophedning, men eliminerer også den såkaldte termiske ustabilitet – en kædereaktion i en batteripakke. Som følge heraf reduceres risikoen for en spontan tænding til nul ved at montere LFP-batterier, hvilket yderligere forbedrer DAF Electric lastbilernes sikkerhedsstandarder.

 
 
 

Forretningspartner

Ønsker man at opnå emissionsfri transport, handler det om mere end blot at købe en elektrisk lastbil. DAF har udviklet avancerede ruteanalyse- og simuleringsværktøjer for at opnå en effektiv emissionsfri transportløsning. Erfarne DAF salgskonsulenter bruger disse værktøjer til at kortlægge en emissionsfri transportopgave baseret på forskellige konfigurationer og specifikationer for ladeudstyr til DAF's elektriske lastbiler. De udforsker alternative tekniske løsninger, giver et klart indblik i konsekvenserne af disse løsninger og fastlægger den optimale løsning til en emissionsfri transportopgave. Gennem alle disse trin samarbejder vi tæt med vores kunder.

 
Dealer advice

Service på elektriske lastbiler

En elektrisk lastbil kræver anden service end traditionelle lastbiler. DAF forhandleren har den mest opdaterede viden samt specialister, der er fuldt uddannede og certificerede til at holde dine lastbiler kørende.

 
DAF XB

Kraftfuld dieselydeevne

Udover den innovative, fuldelektriske drivlinje fås den nye DAF XB også med en PACCAR PX-5 og en PACCAR PX-7 dieselmotor. Disse motorer er klar til HVO, hvilket reducerer CO2-emissionerne med op til 90% (‘kilde-til-hjul’).

Læs mere