Download
  • 18. november 2021
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF XF, XG og XG⁺ kåret som "International Truck of the Year"

XF H₂ Innovation Truck modtager "2022 Truck Innovation Award"

DAF's nye generation af lastbiler til langdistancetransport er blevet kåret som "International Truck of the Year 2022". "XF, XG og XG⁺ satte en ny branchestandard for effektivitet, sikkerhed og chaufførkomfort," efter en række omfattende tests, udtalte juryen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Solutrans lastbil- og transportudstillingen i Lyon i Frankrig. DAF modtog også prisen "2022 Truck Innovation Award" for sin XF Innovation Truck med en brintforbrændingsmotor.

 
DAF-XF-XG-XG-plusInternational-Truck-of-the-Year-2022-handover
 

På baggrund af IToY-reglerne (International Truck of the Year) præsenteres denne årlige pris til den lastbil, som har ydet det største bidrag til effektiviteten af vejtransport blandt de lastbiler, der er blevet introduceret i det forgangne år. Denne vurdering bygger på en lang række kriterier, herunder teknologisk innovation, komfort, sikkerhed, køreegenskaber, brændstoføkonomi, miljøaftryk og samlede ejeromkostninger.

En ny branchestandard

"DAF er den første lastbilproducent, der introducerer en helt ny generation af lastbiler, der er blevet udviklet med henblik på de nye europæiske regler vedrørende masser og dimensioner for lastbiler," sagde Gianenrico Griffini, formand for "International Truck of the Year"-juryen. "Resultatet er en serie superattraktive og meget aerodynamiske lastbiler med klasseførende effektivitet, sikkerhed og chaufførkomfort. De nye XF, XG og XG lastbiler byder på et fantastisk direkte udsyn takket være en stor, buet forrude, lavt placerede sideruder og kantstensruden. I kombination med det digitale udsynssystem, som erstatter de traditionelle bakspejle, og det nye Corner View kamera sikrer disse funktioner udsyn hele vejen rundt og beskytter derved sårbare trafikanter".

En sand holdindsats

Den prestigefyldte pris "International Truck of the Year 2022" blev overrakt til Harry Wolters, administrerende direktør i DAF Trucks, og han dedikerede prisen til alle de over 12.000 DAF ansatte verden over. "Denne unikke præstation er en sand holdindsats! New Generation XF, XG og XG lastbilerne repræsenterer det største innovationsprojekt i vores virksomheds over 90 år lange historie. Det er resultatet af at lytte grundigt til vores kunder og deres chauffører, have en klar vision om fremtiden for holdbare og bæredygtige transportløsninger og altid gøre en ekstra indsats for at levere de bedst mulige transportløsninger. Vi er den første lastbilproducent, der fuldt ud udnytter de nye europæiske regler vedrørende masser og dimensioner for lastbiler til at levere unikke fordele til vores kunder. Det er godt at være de første – det er endnu bedre at være unikke."

Som en opsummering af juryens vurdering kommenterede IToY-juryformand Gianenrico Griffini: "Med introduktionen af deres nye generation af lastbiler har DAF leveret en serie af højteknologiske, tunge køretøjer, der sætter en ny branchestandard. Derudover er den fremtidsorienteret, da den også repræsenterer en komplet og meget energieffektiv platform for nye generationer af alternative energibærere og drivlinjer."

Truck Innovation Award 2022

Et godt eksempel er den nye XF med brintforbrændingsmotorteknologi, som DAF er i gang med at udvikle, og som imponerede "International Truck of the Year"-juryen under en demonstration i oktober. Derfor blev DAF XF H2 Innovation Truck hædret med prisen "Truck Innovation Award 2022".

"Denne særlige pris understreger vores filosofi om, at vi skal udforske hele pakken af teknologier på vejen mod udfasningen af brugen af fossile brændstoffer inden for transport og mobilitet i det næste årti," kommenterede Ron Borsboom, produktudviklingschef hos DAF. "Brintteknologien kan blive en meget interessant mulighed for fremtiden ved siden af de batterielektriske løsninger, som vi allerede tilbyder i dag, og hybridlastbiler, som vi har under udvikling. At blive hædret med prisen "Truck Innovation Award 2022" viser også, at der stadig er en lovende fremtid for forbrændingsmotoren, som der er ved at blive udviklet nye generationer af CO2-neutralt brændstof til. Det er vigtigt at forstå, at et ophør med brugen af fossile brændstoffer på ingen måde automatisk bør føre til et forbud mod forbrændingsmotorer, især inden for tung transport over lange afstande."

Ron Borsboom tilføjede: "H2-ICE betyder, at man i mange områder kan bruge et eksisterende distributionsnet af tankstationer. Og lad os heller ikke glemme, at vi i Europa allerede har stor viden om og erfaring med at udvikle denne teknologi."

"International Truck of the Year"-juryen består af 24 professionelle redaktører og seniorjournalister, som repræsenterer de vigtigste internationale lastbil- og transportmedier.

           

 

Pressekontakter

Er du journalist? Kontakt os for at få flere oplysninger om virksomheden, vores produkter og tjenester samt andre emner.

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail:rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens