DAF CF 340 FA Silent

DAF diesellastbiler med et støjniveau på 72 dB (A)

 
  • 9 januar 2017
  • Kolding
 

DAF Trucks N.V. har i et års tid kunnet levere diesellastbiler med et ekstra lavt støjniveau på 72 dB (A), hvilket betyder, at modellerne er klar til kørsel i områder med støjregulativer.

 

Den såkaldte ”Silent” version kan leveres i flere af modellerne i DAF’s 3 produktserier, LF, CF og XF. I den særlige støjsvage tilstand, som aktiveres via en kontakt på instrument-panelet, kommer støjniveauet for de ekstra støjsvage modeller helt ned på 72 dB (A). Dette betyder, at disse modeller i støjsvag tilstand kan operere i områder med støjregulativer, som typisk er gældende om natten og i de tidlige morgentimer.

DAF “Silent” løsningen er en dobbeltløsning. En del af støjreduktionen opnås ved en specielt designet gearkasse, som er indkapslet på modellerne CF og XF. Den anden del er “Silent” funktionen i motorens software, der aktiveres via “Silent” kontakten. Hvis kontakten er aktiveret, så ændres motorens software, så blandt andet den maksimale motorhastighed og motorens drejningsmoment begrænses, hvilket resulterer i et lavere støjniveau. DAF “Silent” løsningen er endnu en bevis på det ansvar DAF påtager sig, når de bygger køretøjer, der er miljøvenlige og bæredygtige – helt i tråd med DAF’s filosofi: DAF Transport Efficiency.

DAF regner med, at endnu flere storbyer i Europa vil tage godt imod disse modeller, som allerede nu er at finde på landevejene. DAF’s danske salgsforhandlere er klar med flere detaljer, også om disse modeller, og også i Danmark er de første af disse modeller allerede at finde på vejene.