DAF-Used-Trucks-article-02
DAF-Used-Trucks-article-01

DAF Used Trucks

"Vi har det, du er på udkig efter"

 

Hvordan sælger man en lastbil, der er lakeret skrigende pink? Eller en basislastbil uden noget ekstraudstyr overhovedet? Eller en lastbil med en helt speciel chassiskonfiguration? Der er masser af brugte lastbiler i Europa, der venter på nye ejere, og mange af dem er langt fra konventionelle køretøjer. Marty van den Dungen, salgsdirektør i DAF Used Trucks, forklarer, hvordan det lykkes for ham og hans organisation at finde nye købere til deres ‘unikke lastbiler’.

 

Rundt om i hele Europa står der brugte lastbiler, som venter på en ny ejer. Nogle gange markedsføres de af uafhængige sælgere, der specialiserer sig i en bestemt type lastbiler. Men disse findes normalt hos forhandlere eller på salgssteder, der er oprettet af lastbilproducenterne selv. DAF Trucks har også fire specialiserede DAF centre for brugte lastbiler på steder i Europa, hvor der står relativt nye brugte lastbiler fra DAF's stald og venter på et nyt hjem. På DAF serviceværkstederne findes der også et bredt udvalg af brugte lastbiler.

Helt særlige eksemplarer
De fleste af lastbilerne behøver ikke vente længe. En velholdt trækker eller forvogn, der kun har et par år på bagen, finder normalt en ny ejer ret hurtigt. “De nyeste generationer af lastbiler er altid nemme at sælge på grund af deres fremragende komfort og lave brændstofforbrug. I hvert fald næsten altid. Nogle af de lastbiler, vi får ind, er helt særlige eksemplarer, for at sige det mildt,” siger Van den Dungen med et grin.

Øget restværdi
De fleste af de køretøjer, som DAF Used Trucks sælger, er 4x2 trækkere med Super Space Cab. De hører til de mest ‘almindelige’ lastbiler, der ofte bliver solgt videre, selv før motoren har nået at køle af. Både deres konfiguration og farve passer til de fleste kunders smag – især hvis de har ‘tyske specifikationer’, som Van den Dungen selv formulerer det: “masser af læder, en komfortabel seng, skylights, sideskørter, DAF's store køleskab og en motorbremse. Giv en lastbil som denne en ny staffering eller et firmalogo, og den vil være lige så god som ny og holde i årevis. Hvis du vil øge din lastbils restværdi, er tricket at vælge alt det rigtige ekstraudstyr, når du køber den fra ny.”

 

DAF-Used-Trucks-article-01
 

Marty van den Dungen

Salgsdirektør i DAF Used Trucks

“Vi har udviklet en søgemaskine, der viser det aktuelle lager på alle DAF centre for brugte lastbiler og hos et stadigt stigende antal forhandlere. I hele Europa,” siger Marty van den Dungen. “En kunde skal være på udkig efter noget meget usædvanligt, for at vi ikke kan finde det, de ønsker.”

 
 

Sociale medier
Nogle gange er de lastbiler, der leder efter en ny ejer, ikke just almindelige. Et godt eksempel er den vognpark af pink DAF trækkere, der for nylig indgik i en handel i Frankrig. “Sådan en hel række lastbiler er en virkelig udfordring, fordi det naturligvis øger prisen, at de skal lakeres om. Vi besluttede i stedet at vende situationen til vores fordel og gøre et nummer ud af lastbilernes særlige farve,” forklarer salgsdirektøren i DAF Used Trucks. “Vi lavede en kampagne på de sociale medier, hvor vi fremhævede farven i stedet for at forsøge at skjule den. Resultatet er, at mange af disse lastbiler siden har fundet et nyt hjem hos kvindelige lastbilchauffører.”

En chaufførmagnet
Hvad med førerhuse, der er udstyret efter førerens helt specielle smag? “Førere, der investerer meget i at tilpasse deres lastbil, plejer at tage sig godt af den. Derfor ser mange af disse lastbiler stadig helt nye ud, og det gør det meget nemmere at sælge dem. Funktioner som et fantastisk lydanlæg, blokvarmer, tagmonteret airconditionsystem og stemningsfuld belysning er også ægte chaufførmagneter. I mange tilfælde er det endda nok til, at man kan leve med et skrigrødt interiør eller en overpimpet bagvæg.”

Skræddersyet
Hvordan finder en transportør så den ideelle ‘skræddersyede’ lastbil? “Vi har udviklet en søgemaskine, der viser det aktuelle
lager på alle DAF centre for brugte lastbiler og hos et stadigt stigende antal forhandlere. I hele Europa,” fortæller Marty van den Dungen. “En kunde skal være på udkig efter noget meget usædvanligt, for at vi ikke kan finde det, de ønsker.”

Garanti
Van den Dungen fortsætter: “Når man har fundet den ideelle lastbil via vores DAF Used TruckLocator, kan den lokale forhandler få den transporteret til deres forhandlervirksomhed, hvor den bliver kontrolleret og får den nødvendige vedligeholdelse. Og så får man nøglerne. Komplet med den generelle garanti, som DAF yder på alle sine relativt nye brugte lastbiler, og som gælder i hele Europa. Vi tilbyder endda et helt års garanti på en DAF First Choice lastbil, når den er maksimalt fem år gammel og har kørt under end 600.000 kilometer.”

 

DAF-Used-Truck-Center-Prague-FW-teaser

Nyt DAF center for brugte lastbiler i Prag

Og så var der fire: Efter Budapest, Warszawa og Lyon er Prag den fjerde europæiske by, hvor DAF har åbnet et center for brugte lastbiler.

DAF centre for brugte lastbiler
 

Åbningen understreger DAF's ambition om at opnå yderligere vækst i Europa, ikke kun inden for nye lastbiler, men også med brugte modeller. Fordi en brugt DAF ofte bogstaveligt talt er lige så god som en ny, men stadig koster mindre end en DAF uden kilometer på tælleren.

Det nye center ligger lige ved ringvejen omkring Prag (D0, afkørsel 19, for at være helt nøjagtig), og her er et konstant lager på over 200 relativt nye brugte DAF lastbiler, som hver især er nøje udvalgt og kommer direkte fra DAF, PACCAR Financial og PacLease.

 
 

Også interessant at læse: