Download
  • 14 maj 2019
  • Eindhoven
 

Gør din lastbil klar til sommeren

Temperaturen begynder at stige, og dagene bliver længere. Sommeren nærmer sig, og chauffører skal forberede deres lastbiler, så de er klar til det. 

 
Summer
 
Europa er et kontinent af skiftende karakter, og det er vigtigt at tage højde for temperaturen i forbindelse med vedligeholdelsen af din DAF lastbil. Tag ikke bare vores ord for det – vi har talt med forskellige chauffører og lastbilejere, der ved alt om transport i varmere klimaer.

Det er ikke usædvanligt, at temperaturen stiger om sommeren, hvilket kan forårsage komplikationer med lastbiler, hvis der ikke er styr på det på forhånd. Chaufføren Pedro Brarber bemærkede: "Jeg foretrækker at have det køligt i stedet for varmt, når jeg kører. Det er meget trættende, når det er varmt, og det kan være farligt." Så kontrol og opfyldning eller reparation af airconditionsystemet er helt afgørende for at sikre, at temperaturen inde i lastbilen hele tiden er behagelig.

Der kan monteres en TRP parkeringskøler ud over lastbilens airconditionsystem. Dette udstyr betyder, at der bevares en behagelig temperatur i kabinen under hvileperioder, uden at du behøver at holde motoren i tomgang og forbruge brændstof, da køleren er batteridrevet. "Den uafhængige parkeringskøler slukkes automatisk, hvis den registrerer, at batteriet er ved at være tomt. Det er derfor vigtigt at kontrollere batterierne på forhånd. Det er også vigtigt at rengøre køleren og kontrollere remmene og blæseren... Det hele afhænger af lastbilens alder," siger Francisco Reolid, en professionel lastbilchauffør, hvis firma, Paco Reolid Transportes, har en DAF flåde.

Alle chauffører er enige. Høje temperaturer påvirker ikke kun chaufførens energi, men også lastbilens ydeevne og nogle af de vigtigste køreelementer såsom dækkene. "Du skal altid kontrollere dæktrykket, som normalt godt kan være lavere om sommeren, når varmen skaber mere tryk," forklarer Francisco Herrero.

Derfor tilbyder vi serviceydelser og reservedele fokuseret på at tackle denne temperaturstigning, f.eks. en parkeringskøler, airconditiontjek og eftersyn samt servicekontroller af motorens kølesystem, herunder slanger, køler, remme og blæsere.

 

 

Læs også de øvrige artikler

 

Arkiv med vejnyheder