Download
  • 28 juni 2019
  • Eindhoven
 

En behagelig nattesøvn på trods af varmen

Er det virkelig muligt at få en behagelig nats søvn i en lastbil, når det er meget varmt? Det er muligt, men der er også en række risici. Læs resten af denne artikel for at få mere at vide om de muligheder og alternativer, der findes.

 
Stay comfortable overnight
 

Få en behagelig nats søvn med et uafhængigt airconditionsystem

Den mest behagelige måde at håndtere varmen på er at bruge et uafhængigt airconditionsystem. Disse systemer fungerer uafhængigt af motoren. Du kan derfor nemt regulere temperaturen i førerhuset selv. Ydermere er denne løsning også meget bæredygtig, da du ikke behøver at holde motoren i gang – det er også gode nyheder for chaufføren på parkeringspladsen ved siden af din, som også prøver på at sove.

Andre måder at afkøle din lastbil på

Chauffører har som regel deres egen foretrukne måde at afkøle førerhuset på om natten. De kan f.eks. lade vinduet stå lidt åbent eller lade motoren køre med standardairconditionsystemet tændt. Men hvad så, når varmen er ekstrem eller langvarig? I dette tilfælde er et uafhængigt airconditionsystem den bedste og sikreste løsning. Når alt kommer til alt, er en god nats søvn med til at forbedre både trafiksikkerheden og komforten.

Professionelle meninger og alternative muligheder for overnatning

Bør man blive i førerhuset om natten, når det er meget varmt? Det er der delte meninger om. Ifølge den hollandske brancheforening CNV (Christelijk Nationaal Vakverbond – den nationale sammenslutning af kristne fagforeninger) har alle chauffører ret til et behageligt og sikkert arbejdsmiljø. Foreningen mener, at en parkeringsvarmer og et uafhængigt airconditionsystem er en del af dette. Hvis chauffører ikke har adgang til dette udstyr, anbefaler foreningen, at de overnatter på et hotel. Det er en diskussion, der skal finde sted mellem medarbejderne og deres arbejdsgiver.

Har du nogen spørgsmål om lastbilens airconditionsystem?

Har du nogen spørgsmål til, hvilke løsninger i form af uafhængige airconditionsystemer du har adgang til? Din DAF forhandler vil med glæde diskutere dine muligheder med dig. Du er velkommen til at kontakte din forhandler for at få mere at vide.

 

 

Læs også de øvrige artikler

 

Arkiv med vejnyheder