Download
  • 28 juni 2019
  • Eindhoven
 

Brug lastbilens airconditionsystem om sommeren

Står du for at skulle en tur til et varmt område? Eller måske er sommeren lige om hjørnet? I begge disse tilfælde er det vigtigt at have et airconditionsystem, der fungerer, som det skal. Du kan gøre en række ting for at sikre, at dit airconditionsystem fungerer korrekt, når du har brug for det. Læs resten af denne artikel for at finde ud af, hvordan du holder dit airconditionsystem i perfekt stand.

 
Use truck airco summer
 

Få udført vedligeholdelse på dit airconditionsystem, før sommeren kommer

Op til sommeren er defekte airconditionsystemer et af de problemer, som International Truck Service får flest henvendelser omkring. Problemerne skyldes ofte pludselig intens brug af systemet samt utilstrækkelig vedligeholdelse. Derfor er det en god idé at få dit airconditionsystem kontrolleret af en DAF forhandler, før de varme sommermåneder begynder.

Hvad kan du selv gøre

Ud over at få din lastbil kontrolleret af en DAF forhandler, er der en række andre ting, du som chauffør kan gøre for at sikre, at dit airconditionsystem fungerer perfekt. Planlægger du en tur til et varmt område? Hvis svaret er ja, så følg nedenstående trin for at sikre, at din lastbil er klar til varmen:

  • Kontrollér, at der er nok kølevæske i kølevæskebeholderen, og at der ikke er nogen utætheder

  • Udskift filtrene årligt (eller få dette gjort af din DAF forhandler)

  • Rengør batterifordamperen, helst mindst én gang om året

Brug lastbilens airconditionsystem om sommeren

Den bedste måde at holde førerhuset afkølet på uden at overbelaste airconditionsystemet er at vælge recirkulationsindstillingen. I denne indstilling afkøles indsugningsluften, hvilket betyder, at der blæses kold luft ind i førerhuset. Tip: Indstil blæseren til den højeste indstilling til at begynde med. Når du oplever, at førerhuset er blevet lidt køligere, kan du vælge en lavere indstilling for at begrænse intensiv brug af airconditionsystemet.

Fordelene ved et uafhængigt airconditionsystem

Hvis du ved, at du kommer til at opleve ekstrem eller langvarig varme, er det værd at overveje at købe et uafhængigt airconditionsystem – også kaldet en parkeringskøler. Den største fordel er, at en parkeringskøler fungerer uafhængigt af motoren. Det betyder, at du kan regulere temperaturen selv – ikke kun om natten, men f.eks. også under læsning og aflæsning. En parkeringskøler hjælper også chaufførerne med at få en bedre nattesøvn og med at føle sig bedre tilpas i almindelighed. Dette er også gavnligt for trafiksikkerheden.

Har du nogen spørgsmål?

Har du nogen spørgsmål om, hvordan du får udført vedligeholdelse på dit airconditionsystem? Eller måske er du interesseret i en parkeringskøler? Din DAF forhandler vil med glæde hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din lastbil.

 

Læs også de øvrige artikler

 

Arkiv med vejnyheder