Download
  • 11. juni 2021
  • Eindhoven
 

Undgå bøder, fordi du holder en CB-mikrofon under kørslen

I Tyskland har det siden den 1. juli 2020 været forbudt at holde en CB-mikrofon under kørslen. Men indtil nu er denne ændring af færdselsloven ikke rigtig blevet håndhævet. Men dette ændrer sig nu. Det tyske politi har nu beføjelse til at udstede en bøde på €100 til lovovertrædere.

 
newsalerthandsfree
 

Forbedring af trafiksikkerheden

Ud over en bøde kan tyske chauffører også se frem til at få deres kørekort påtegnet med strafpoint. For slet ikke at nævne, at du kan blive ramt af et kørselsforbud, hvis du bruger en CB-mikrofon og f.eks. ender med at forårsage en ulykke. Det er strenge foranstaltninger, der har til formål at forbedre trafiksikkerheden på den tyske autobahn. Begrundelsen for forbuddet er, at det at holde en mikrofon eller telefon, mens du kører, fjerner fokus fra vejen. Der er en god grund til, at tysk lovgivning nu sidestiller brugen af en CB-radio med en separat mikrofon med det at holde en telefon. Men hvad er alternativerne?

Smart VOX-teknologi

Vi tilbyder en række produkter i DAF webshoppen, som giver dig mulighed for at fortsætte med at bruge en CB-radio, uden risiko for at blive idømt bøder. Der findes f.eks. en række CB-radioer med smart VOX-teknologi (voice-operated exchange). Denne teknologi tænder automatisk radioen, når du taler ved en bestemt lydstyrke, som du selv kan indstille. Vil du udstyre din eksisterende CB-radio med VOX-teknologi? Så vælg en af plug-and-play-løsningerne. Disse kan købes til meget rimelige priser, er bredt tilgængelige, og de fungerer fejlfrit med de mest kendte mærker af CB-systemer.

Se vores udvalg af CB-radioer med VOX-teknologi og vores håndfri mikrofoner her, og bestil via DAF webshoppen. Har du endnu ikke en DAF webshopkonto? Opret din konto med det samme. Gå til dafshop.com/account, og opnå fordelene ved en gratis brugerkonto.

 

Læs også de øvrige artikler

 

Arkiv med nyheder om reservedele og service