Download
  • 4. juli 2024
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Unik DAF XG⁺ Edition markerer 75 år med lastbilproduktion

Specialudgave er med til at fejre milepæl:

DAF blev grundlagt i 1928 som Hub van Doornes maskinfabrik. Virksomheden producerede de første, revolutionerende lette sættevogne et par år senere. Derfra var det logisk at gå skridtet videre med udviklingen af DAF's første lastbil, som så dagens lys i 1949. Lastbilen bestod ikke af meget mere end et chassis med en motor, et kølergitter, bremser og en styremekanisme. I de tidlige år måtte kunderne købe førerhuset fra virksomheder, der specialiserede sig i at bygge busser.

 
Unique DAF XG plus edition marks 75 years of truck production 01
DAF præsenterer en unik specialudgave DAF XG+ for at markere sine 75 år med produktion af lastbiler.
 

I dag kunne billedet ikke være mere anderledes. Ikke alene er de nyeste New Generation DAF lastbiler de mest effektive og sikre lastbiler på markedet; deres førerhuse skiller sig ud i forhold til komfort og rummelighed. XG+ er uden tvivl DAF's flagskib med et førerhusrumfang på ikke mindre end 12,5 m3

DAF XG+ danner grundlaget for modellen, der fejrer "75 år med produktion af DAF lastbiler". Lastbilen er udstyret med en kraftig PACCAR MX-13 motor (480 hk/355 kW), som kan udstyres med MX motorbremsen, der er kendt som den kraftigste motorbremse i lastbilbranchen.

For at opnå optimal effektivitet er hvert køretøj udstyret med et komplet aerosæt, herunder vindskærme, skærme og sideskørter. Sammen med DAF Digital Vision System og Corner Eye digitalkameraer (monteret som standard) garanterer dette den bedste aerodynamik og den højeste brændstofeffektivitet.

Denne specialudgave er udstyret med luksuriøse opvarmede drejesæder i læderindtræk for at give det højeste niveau af komfort. Det avancerede lydsystem med 8 højttalere omfatter en subwoofer, der giver en uovertruffen lydoplevelse. Og selvfølgelig er den fantastiske 80 cm brede Relax seng også som standard monteret i denne unikke XG+.

Hver lastbil fra denne serie leveres med en attraktiv "chaufførpakke", som blandt andet omfatter DAF Night Lock, en mikroovn, et komplet sæt af luksusgulvmåtter og en godt fyldt goodiebag.

Modellen, der fejrer "75 år med produktion af DAF lastbiler" er lakeret i en elegant Silver Metallic med den unikke sorte og gule stribe, der markerer DAF's produktionsmilepæl. Alcoa Dura-Bright fælgene giver den sidste finish.

Denne unikke specialudgave kan bestilles nu til levering efter sommeren.

 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

 
Rutger Kerstiens