DAF-announces-new-DAF-XB-city-distribution-truck-2023078a-hh

DAF lancerer New Generation DAF XB lastbiler til distribution

Avancerede elektriske drivlinjer demonstrerer DAF's førerposition på miljøområdet

 
Download
 • 23. august 2023
 • Eindhoven
 • DAF Trucks N.V.
 

DAF introducerer New Generation DAF XB lastbilerne, en komplet serie af distributionskøretøjer i klassen fra 7,5 til 19 ton. Den nye modelserie inkluderer et omfattende udvalg af batteridrevne elektriske køretøjer, der understøtter transportvirksomheder i deres overgang til nulemission. Den nye DAF XB kombinerer det laveste miljøaftryk med klasseførende effektivitet, sikkerhed og komfort.

 
 • Den nye DAF XB serie sætter nye standarder inden for distribution i byer og regionalt 
  Altid en skræddersyet løsning i klassen fra 7,5 til 19 ton
  Laveste miljøaftryk kombineret med klasseførende effektivitet, sikkerhed og komfort.
 • Nulemissionsdistribution i byer
  Versioner på 12, 16 og 19 ton
  Rækkevidder på over 350 kilometer
  Batteriopladning fra 20% til 80% på kun 40-70 minutter
  Dedikeret salgssupport, planlægningsrådgivning, kurser og PACCAR ladere
 • Kraftfulde og effektive PACCAR PX-5 og PX-7 motorer 
  124 kW (170 hk) til 227 kW (310 hk). 
  Topmoment ved lave motoromdrejningstal for nedgearing og klasseførende brændstofeffektivitet
  8-trins fuldautomatisk PowerLine-transmission
  Klar til HVO (op til 90% CO-reduktion ("kilde-til-hjul")
 • Ny standard for sikkerhed
  Komplet sæt af ADAS-systemer
  Enestående direkte udsyn
 • Ny standard for chaufførkomfort
  Day Cab, Extended Day Cab og Sleeper Cab højkvalitetsførerhuse 
  Fantastisk tilgængelighed
  Nyt brugertilpasset digitalt display
  Klasseførende manøvredygtighed
 • Ny DAF XBC til entreprenøropgaver
  Stor frihøjde på 255 millimeter
  Fremragende tilkørselsvinkel på 15 grader

 

DAF har de seneste 18 måneder sat nye standarder for effektivitet, emissioner, sikkerhed og chaufførkomfort med sin omfattende serie af komplet nye New Generation XD, XF, XG og XG⁺ lastbiler til distributionskørsel, langdistancetransport og entreprenørkørsel. New Generation XB – herunder XBC entreprenørlastbilen – fuldender DAF's omfattende og prisvindende produktsortiment.

Nulemissionsdistribution i byer

DAF var den første lastbilproducent i Europa til at introducere en serie af batteridrevne elektriske lastbiler på markedet og har øget sin førerposition inden for miljørigtig kørsel med New Generation XD og XF Electric modellerne.

Nu udvider DAF sin nulemissionsportefølje yderligere med den nye DAF XB Electric, som er velegnet til bæredygtig distribution i byer og regionalt. Udover versionerne på 16 og 19 ton fås en version på 12 ton med 17,5" hjul og kun ét indstigningstrin. Akselkonfigurationerne starter fra 4,2 meter.

Elektromotoren i XB Electric leverer 120 eller 190 kW nominel effekt afhængigt af specifikationen og et nominelt moment på henholdsvis 950 og 1.850 Nm (maks. 2.600 og 3.500 Nm). For at opnå den lavest mulige miljøbelastning og den højeste holdbarhed anvender DAF en kobolt- og magnesiumfri LFP-batteripakke (litium-jernfosfat) med en høj energitæthed og et bruttoenergiindhold på 141 og op til 282 kWh. Det giver XB Electric en rækkevidde på over 350 ultrastille nulemissionskilometer, hvilket er mere end nok til at opfylde behovene hos transportvirksomheder, der opererer i byer.

Hurtig og langsom opladning

En særlig funktion i den nye DAF XB Electric er det kombinerede ladesystem. Med det kan lastbilen oplades via det almindelige elnet, hvilket er ideelt, når lastbilen returnerer til hjemmebasen sidst på dagen. En hurtigopladning af batterierne (650 V jævnstrøm, 150 kW) fra 20% til 80% tager kun 40-70 minutter, afhængigt af specifikationen.

For at understøtte kundernes overgang til nulemissionstransport optimalt inkluderer DAF's omfattende produktportefølje også et bredt udvalg af ladeløsninger, rådgivning om ruteplanlægning og opladning samt dedikerede kurser, hvor chaufførerne lærer at få det optimale ud af deres køretøjer.

Højeffektive PACCAR motorer

Udover den innovative, batteridrevne, fuldelektriske drivlinje fås den nye DAF XB også med en 4,5 liter, 4-cylindret PACCAR PX-5 motor og en 6,7 liter, 6-cylindret PACCAR PX-7 motor med effekter fra 124 kW (170 hk) til 227 kW (310 hk). Begge disse moderne og kraftfulde motorer leverer maksimale drejningsmomenter ved lave motoromdrejningstal, hvilket understøtter nedgearing og klasseførende brændstofeffektivitet.

PACCAR PX-5

124 kW (170 hk)

700 Nm

ved 1.100-1.700 o/min.

 

139 kW (190 hk)

750 Nm

ved 1.200-1.700 o/min.

 

153 kW (210 hk)

800 Nm

ved 1.300-1.700 o/min.

PACCAR PX-7

167 kW (230 hk)

900 Nm

ved 900-1.800 o/min.

 

189 kW (260 hk)

1.000 Nm

ved 1.000-1.700 o/min.

 

212 kW (290 hk)

1.100 Nm

ved 1.100-1.600 o/min.

 

227 kW (310 hk)

1.200 Nm

ved 1.200-1.500 o/min.

PACCAR PX-5 og PX-7 motorerne er klar til HVO, hvilket reducerer CO-emissionerne med op til 90% ("kilde-til-hjul").

Automatiske PowerLine-gearkasser

DAF XB med PX-5 og PX-7 motorer tilbydes i kombination med en 8-trins fuldautomatisk PowerLine-transmission, som giver optimal gearudveksling og gearspredning. Powershifting uden momentafbrydelse betyder jævne gearskift og hurtig gasrespons og bidrager til fremragende komfort og køreegenskaber. Desuden giver transmissionen fremragende manøvredygtighed ved lav hastighed takket være funktionen til automatisk igangsætning, når bremsepedalen slippes.

6- og 9-trins manuelle transmissioner fås også til DAF XB serien, mens fuldautomatiske Allison gearkasser kan bestilles til særlige anvendelser.

Masser af opbygningsmuligheder

Klasseførende køretøjseffektivitet opnås også med det omfattende udvalg af akselkonfigurationer (op til 6,9 meter) og chassislængder, der muliggør opbygninger på over 9 meter. Dette sikrer den bedste køretøjskonfiguration til opgaven. Lav egenvægt resulterer i den højeste nyttelast for optimalt afkast pr. kilometer. Desuden har XB seriens chassis et nyt gittermønster, der giver masser af opbygningsmuligheder. Nyt er de foruddefinerede chassiskonstruktioner med omplacerede brændstoftanke, udstødningssystemer, batterier og lufttanke, der er specialudviklede til fejemaskiner og lastbiler med vippelad.

Ny standard for sikkerhed

Den nye DAF XB distributionslastbil fås med et udvalg af avancerede førerassistancesystemer for klasseførende sikkerhed og chaufførkomfort.

AEBS-systemet (avanceret nødbremsesystem) er udstyret med både en radar og et kamera, der informerer om sårbare trafikanter foran køretøjet (igangsætningsassistent). Køretøjets Event Data Recorder registrerer billeder og data, når AEBS-bremseadvarslen aktiveres, og DAF Turn Assist advarer om tilstedeværelsen af cyklister i køretøjets blinde vinkler. Den nye DAF træthedsregistreringsassistent vurderer chaufførens opmærksomhedsniveau og advarer, når der er behov for en pause.

Desuden leveres alle XB lastbiler med hastighedsbegrænsningsregistrering, som informerer chaufføren om de faktiske hastighedsgrænser, mens den passive vognbaneassistent er med til at forhindre farlige manøvrer ved at advare om potentielt utilsigtede vognbaneskift.

Enestående direkte udsyn opnås ved den lave placering af førerhuset, den store forrude og de store sideruder med de lave rudelister. Som ekstraudstyr fås en kantstensrude, som giver uhindret udsyn til andre trafikanter i medchaufførsiden. De nye spejles slanke design giver den perfekte kombination af direkte og indirekte udsyn.

Ny standard for chaufførkomfort

Med XB lever DAF igen op til sit fremragende ry for at fremstille lastbiler, der også er chaufførernes favorit. De komfortable Day Cab, Extended Day Cab og Sleeper Cab førerhuse har alle perfekt placerede indstigningstrin, døre, der kan åbnes helt, og en lav førerhusplacering, der giver fantastisk tilgængelighed. De komfortable sæder har det samme bløde, vævede indtræk som DAF XD, XF, XG og XG⁺ lastbilerne, og New Generation XB deler også det samme høje niveau af design og finish, det nye rat og det iøjnefaldende 12" store digitale display på instrumentbrættet. Det giver et samlet overblik over køretøjsrelaterede oplysninger og kan konfigureres efter chaufførens ønske.

Derudover er den nye XB en fornøjelse at køre i. Takket være det rummelige, men kompakte førerhusdesign, den unikke manøvredygtighed og den lille venderadius er DAF's nye distributionslastbil ekstremt fleksibel, hvilket er meget vigtigt i tæt bebyggede områder.

XBC til entreprenøropgaver

Sideløbende med XB serien til on-road kørsel introducerer DAF også XBC serien, som udmærker sig til hårdføre opgaver, f.eks. inden for byggebranchen. XBC har et chassis på 19 ton og en høj frihøjde på 255 millimeter, en stor tilkørselsvinkel på 25 grader, et kølergitter i stål foran, der beskytter motorrummet, og en robust lavagrå stålkofanger.

Den nye DAF XB serie – som kommer i produktion i 4. kvartal af 2023 – repræsenterer en ny serie af klasseførende distributionslastbiler, der tilbyder en skræddersyet løsning til alle anvendelser i byer og regionalt. DAF XB serien omfatter ultramoderne elektriske nulemissionsdrivlinjer, der demonstrerer DAF's førerposition på miljøområdet, og hvis man lægger det sammen med de nye standarder for effektivitet, sikkerhed og chaufførkomfort, får man en serie af lastbiler, der er klar til den travle by.

 

 
DAF XB Electric

New Generation DAF XB Electric

 Velegnet til emissionsfri og bæredygtig distribution i byer og regionalt.

New Generation DAF XB

New Generation DAF XB

Oplev New Generation DAF XB. Lastbilen, der er bygget til byen.

 
 
 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

Rutger Kerstiens