Download
  • 16. maj 2023
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

New Generation DAF XF 450 kåret som "Green Truck 2023"

Prestigefyldt pris for den mest effektive langdistancetrækker på markedet

New Generation DAF XF 450 er blevet kåret som "Green Truck 2023" af de førende tyske branchemagasiner VerkehrsRundschau og Trucker. Den prestigefyldte pris anerkender brancheførende transporteffektivitet og brændstofydelse.

 
New Generation DAF XF 450 awarded Green Truck 2023 HH
New Generation DAF XF er blevet kåret som "Green Truck 2023" af de førende tyske magasiner VerkehrsRundschau og Trucker.
 

Hvert år gennemfører VerkehrsRundschau og Trucker en omfattende sammenligningstest af trækkere fra alle førende mærker. Det primære fokus er køretøjernes brændstofforbrug og dermed deres CO2-emissioner. Desuden blev AdBlue-forbruget og gennemsnitshastigheden opnået under testen taget i betragtning ved kåringen af "Green Truck 2023".

Ultralavt dieselforbrug

New Generation DAF XF lastbilen med sin 330 kW/450 hk PACCAR MX-11 motor klarede sig bedre end konkurrenterne på den omfattende tyske testrute med et ultralavt dieselforbrug på 21,26 l/100 km – svarende til 675 gram CO2 pr. kilometer – og et AdBlue-forbrug på kun 1,32 l/100 km. Gennemsnitshastigheden var på imponerende 80,06 kilometer i timen.  

Optimal aerodynamik

"DAF har opnået en konkurrencefordel, fordi de er den eneste producent, der indtil nu har implementeret de nye bestemmelser for dimensioner, der gælder for lastbiler i Europa," forklarer Jan Burgdorf, chef for test- og teknologiafdelingen for magasinerne VerkehrsRundschau og Trucker. "De nye regler giver mulighed for en forlænget front, hvilket optimerer aerodynamikken og forbedrer DAF's klasseførende brændstofforbrug."

Patrick Dean, medlem af DAF's bestyrelse og chefingeniør: "At New Generation XF 450 er blevet kåret som "Green Truck 2023" er en fantastisk præstation og en anerkendelse af det hårde arbejde, som hele DAF teamet har udført. Vores New Generation lastbiler har ikke blot sat en ny standard for brændstofeffektivitet, men tilbyder også markedsførende sikkerhed og chaufførkomfort, hvilket gør dem til de ultimative lastbiler for både chauffører og ejere. Med "Green Truck Award" beviser serien, at DAF også fører an, når det handler om at beskytte miljøet."

 

 
 
 

Pressekontakter

Er du journalist? Kontakt os for at få flere oplysninger om virksomheden, vores produkter og tjenester samt andre emner.

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Telefon +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
 
Rutger Kerstiens