DAF XD

DAF Trucks viser branchelederskab ved IAA 2022

New Generation DAF XD og XDC serier, helt nye fuldt elektriske PACCAR drivlinjer

 
Download
 • 19. september 2022
 • Eindhoven
 • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks tager hul på fremtidens erhvervs- og distributionstransport med lanceringen af New Generation DAF XD og XDC ved IAA Transportation 2022 i Hannover. Derudover styrker DAF sit miljølederskab med afsløringen af en helt ny serie af fuldt elektriske drivlinjer til New Generation DAF XD og XF lastbiler. Disse spændende nye lastbiler tilbyder en emissionsfri rækkevidde på over 500 kilometer på en enkelt opladning.

 

DAF Trucks indtager en dominerende placering i hal 21 på IAA Transportation 2022 i Hannover og har skabt et fantastisk podie til det helt nye prisvindende produktudvalg.

 • Den helt nye DAF XD serie sætter nye standarder inden for distributionssegmentet
  - Deler DNA med de brancheførende DAF XF, XG og XG+ 
  - Klassens bedste sikkerhed, effektivitet og chaufførkomfort
  - Meget alsidigt produktsortiment
  - Produktionsstart i efteråret 2022
 • Nye DAF XDC og XFC til erhvervs- og bygge-/anlægsopgaver
  - Konfigurationer med 3 og 4 aksler
  - Robust design med unikt kølergitter og kofanger 
  - Fremragende tilkørselsvinkel og høj frihøjde
 • De nye DAF XD og XF Electric viser vejen på miljøområdet
  - Avancerede PACCAR e-motorer med effekt op til 350 kW (480 hk)
  - Stort udvalg af effektive batteripakker
  - Emissionsfri rækkevidde fra 200 til over 500 kilometer
  - Ny DAF samlefabrik til produktion af elektriske lastbiler
 • Den nye DAF XF fås nu også med Day Cab og Sleeper Cab 

 

Den nye DAF XD er starten på fremtiden inden for distribution 

På IAA Transportation 2022 introducerer DAF en helt ny serie af erhvervs- og distributionslastbiler. New Generation DAF XD serien deler DNA med "International Truck of the Year 2022", de prisvindende langturslastbiler XF, XG og XG+ . New Generation DAF XD sætter nye standarder for sikkerhed, effektivitet og chaufførkomfort i sin klasse. 

Den nye standard inden for sikkerhed

Førerhusdesignet af New Generation DAF XD karakteriseres af en stor forrude og store sideruder med en ultralav rudeliste, der giver klassens bedste direkte udsyn. Dette opnås i kombination med den lave førerhusposition (17 cm lavere end den nye XF) og det nye "Vision Dashboard", som er karakteriseret ved at være formgivet i retning af forruden i medchaufførsiden. 

Som ekstraudstyr findes kantstensrude og sammenklappeligt medchaufførsæde, så der er frit udsyn til fodgængere og cyklister på siden af lastbilen i medchaufførsiden. DAF Digital Vision System og DAF Corner View giver uovertruffen indirekte udsyn. DAF City Turn Assist advarer chaufføren med visuelle og hørbare advarsler, når andre trafikanter befinder sig i medchaufførens blinde sideområde.

Den nye standard inden for effektivitet

Førsteklasses brændstofeffektivitet og lave CO2-emissioner opnås gennem det perfekt formede aerodynamiske førerhus. Det har samme store radier, buede forrude, fremragende tætning og optimale luftstrøm gennem motoren og under førerhuset nøjagtig som DAF's XF, XG og XG+ langdistancemodeller.

Den markedsledende køretøjseffektivitet forstærkes af den nye PACCAR MX-11 motor, det intelligente udstødningsefterbehandlingssystem, den lave køretøjsvægt, den automatiske TraXon-transmission som standard og de avancerede chaufførassistentsystemer. Omfattende sortiment af kraftudtag, tilkoblingsmoduler på chassiset og tilslutninger gør lastbilerne særdeles opbygningsvenlige. 

Den nye standard inden for chaufførkomfort

New Generation XD tilbyder fremragende, lettilgængelige og rummelige førerhuse med en rummelighed på op til 10 m3. Udover Sleeper Cab og Sleeper High Cab findes også en Day Cab, der byder på udvidet kabineplads som standard. 

Den ideelle kørestilling garanteres ved hjælp af enestående justeringsmuligheder for sæde og rat. Det flotte og meget ergonomiske instrumentbræt har krystalklare og fuldt digitale instrumentpaneler. Køre- og styreegenskaber drager fordel af et helt nyt design af chassisets forende, førerhusaffjedring og bagakselaffjedring. 

Fremragende alsidighed

New Generation DAF XD kan bestilles i et komplet udvalg af 4x2- og 6x2-akselkonfigurationer, såvel trækkere som forvogne. Produktionen starter i efteråret 2022.

Den helt nye DAF XD lastbilserie til distributions- og erhvervstransport er ejernes glæde og chaufførens drøm.

 

DAF XDC og XFC til erhvervs- og entreprenøropgaver

På IAA Transportation 2022 præsenterer DAF også New Generation DAF XDC og XFC. Disse entreprenørkøretøjer af høj kvalitet fås som toakslede men også som tre- eller fire-akslede konfigurationer med bogie eller tandembogie, der opfylder de specifikke krav i erhvervs- og entreprenørsegmentet.

Høj nyttelast og robust design 

New Generation XDC med 10,8 liter PACCAR MX-11 motor og XFC med 10,8 liter PACCAR MX-11 og 12,9 liter PACCAR MX-13 motor giver høj nyttelast takket være lav egenvægt. Disse entreprenørmodeller er designet til at håndtere det hårdeste arbejde under de mest barske forhold og har en robust kofanger, et kraftigt kølergitter og en stålbeskyttelsesplade til køleren. XDC og XFC lastbilerne har en fantastisk tilkørselsvinkel og en høj frihøjde, der giver fremragende ydeevne ved terrænkørsel. 

DAF's nye førsteklasses lastbiler til bygge- og anlægsbranchen går i produktion i begyndelsen af 2023 og kan bestilles nu.

De nye 2-, 3- og 4-akslede DAF XDC og XFC lastbiler er de perfekte køretøjer til bygge- og anlægsopgaver, der kombinerer høje nyttelaster med fremragende ydeevne ved kørsel på vej og i terræn samt et robust design.                                               

 

DAF løfter sløret for New Generation DAF XD og XF Electric

DAF Trucks styrker sin position som den førende producent af emissionsfri køretøjer med lanceringen af de nye DAF XD og XF Electric. Disse innovative lastbiler har helt nye modulære drivlinjer for emissionsfri rækkevidder fra 200 til over 500 kilometer på en enkelt opladning. DAF XD Electric og DAF XF Electric vil være tilgængelige som trækkere og forvogne og kan bestilles nu. 

For at tilpasse de nye DAF XD og XF Electric optimalt til kundens behov leverer de effektive og driftssikre PACCAR e-motorer en effekt fra 170 til 350 kW (230 til 480 hk). I kombination med batteripakker med op til 5 strenge kan den fuldt elektriske rækkevidde endda overstige 500 kilometer, afhængigt af forholdene og anvendelsen. 

Mulighed for hurtig og vekselstrømsopladning

New Generation XD og XF Electric kan hurtigt oplades med en effekt på op til 325 kW, hvilket gør det muligt at oplade en 3-strengs batteripakke fra 0 til 80% kapacitet på lidt over 45 minutter. En indbygget oplader fås som ekstraudstyr med mulighed for vekselstrømsopladning (AC) på op til 22 kW. Dette giver fleksibilitet til at anvende køretøjet, hvor DC-opladere ikke er tilgængelige. 

Bygget i Eindhoven

De innovative DAF XD og XF Electric lastbiler samles på en helt ny produktionslinje i Eindhoven. Den avancerede DAF samlefabrik til produktion af elektriske lastbiler starter produktion af serierne i 2023.

Med de helt nye modulære EV-drivlinjer tager DAF igen føringen inden for emissionsfri transport og tilbyder sine kunder førsteklasses fuldt elektriske lastbilløsninger.

 

Nye versioner af DAF XF – "International Truck of the Year 2022"     

På IAA Transportation 2022 udvider DAF også produktsortimentet for den succesrige nye XF model – "International Truck of the Year 2022". Nyt inden for serien er en Day Cab og en Sleeper Cab, som supplerer den eksisterende Sleeper High version.

Med udvidelsen af et komplet sortiment af chassis- og førerhusvarianter til New Generation XD, XF, XG og XG+ lastbiler tilbyder DAF de mest avancerede lastbiler på markedet for distributions-, erhvervs-, sværgods- og langdistanceanvendelser. 

 
 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com
 
Rutger Kerstiens
New-Generation-DAF-XD

"Start the Future" ... er du klar?

New Generation DAF XD and XDC series, all-new PACCAR fully electric powertrains

Oplev det nu