Download
  • 5. november 2021
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

New Generation DAF går i serieproduktion

I går markeredes starten på serieproduktion af New Generation lastbiler hos DAF i Eindhoven. Den officielle ”Job One” lastbil – en rød XG+ med 12,9 liters PACCAR MX-13 motor – blev præsenteret af John Jorritsma (borgmester i Eindhoven) og Harry Wolters (præsident for DAF) for André Verbeek, administrerende direktør og ejer af Verbeek Agra Vision.

 
01 DAF starts series production of New Generation DAF trucks
Den første New Generation DAF, der kom ud af produktionslinjen, blev budt velkommen af (fra venstre mod højre) Harry Wolters (præsident for DAF), André Verbeek, direktør/ejer af Verbeek Agra Vision og ejer af den nye lastbil, Niels Verbeek og John Jorritsma (borgmester i Eindhoven).
 

DAF er den første lastbilproducent, der introducerer en helt ny generation af lastbiler, der er udviklet i overensstemmelse med de nye europæiske regler for masse og dimensioner for lastbiler.

"DAF er ikke bare den første virksomhed, der gør dette, men også den eneste," siger DAF’s præsident Harry Wolters. “Det betyder, at vores nye lastbiler til langturstransport – de nye XF, XG og XG+ – sætter ny benchmark for effektivitet, sikkerhed og chaufførkomfort. Det var hovedårsagerne til, at EU-Kommissionen var parat til at give lastbilindustrien bogstaveligt talt mere plads til at udvikle nye, optimale kabiner. Ved at forlænge fronten med 16 centimeter og have maksimal opmærksomhed på aerodynamikken, har vi været i stand til at opnå brændstofbesparelser på 10% og en tilsvarende reduktion i CO2 emissioner.”

Det hele foregår i Brainport Eindhoven

Eindhovens borgmester, John Jorritsma, var tydeligt stolt over præstationerne i 'sin' by, Eindhoven, centrum i 'Brainport-regionen'. "Det hele foregår i Eindhoven. En by med teknologi, design og viden. At DAF i dag starter sin serieproduktion af en ny generation af revolutionerende lastbiler – alle højteknologiske produkter – er netop et bevis på det.”

New Generation DAF udgør en helt ny køretøjsplatform, som er fuldt forberedt til fremtidens alternative batteri-elektriske og brint-drivlinjer, som er under udvikling hos DAF.

Ny standard inden for chaufførkomfort

Den første lastbil i den nye generations serie blev leveret til André Verbeek, administrerende direktør/ejer af det hollandske firma Verbeek Agra Vision, som er specialiseret i national og international transport af fjerkræ og æg med en flåde på 30 køretøjer, hvoraf 25 er DAF. Milepælen XG+ vil komme i drift hos datterselskabet Hennentransport Hooijer. "Ud over uovertruffen pålidelighed og lave omkostninger pr. kilometer er det enestående niveau for chaufførkomfort også en vigtig grund til vores beslutning om at vælge DAF," forklarer André Verbeek. ”Og med den nye topmodel XG+ har DAF igen sat en ny standard. En meget vigtig faktor i disse tider med chaufførmangel."


͏ 


 

For detaljer om pressekontakt: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

DAF PR Manager Rutger Kerstiens