New AEBS 3 for DAF LF CF and XF trucks scanning distances zoomed in

Nyt AEBS-3 til DAF LF, CF og XF lastbiler

Absolut topklasse inden for sikkerhed:

 
Download
  • 22 juni 2020
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

For yderligere at forbedre køretøjs- og vejsikkerhed introducerer DAF Trucks et forbedret AEBS-system til hele sortimentet af LF, CF og XF lastbiler: AEBS-3. Tredje generation af dette avancerede nødbremsesystem kan give op til fuld selvstændig nødbremsning og således hjælpe med at undgå kollisioner – både på køretøjer, der holder stille, og køretøjer, der er i bevægelse – helt op til en hastighed på 80 km/t. Det avancerede sikkerhedssystem fås i kombination med justerbar fartpilot (ACC) og systemet til advarsel om kollision forfra (FCW).

 

Til den næste generation af AEBS-systemer anvender DAF Trucks en meget præcis dobbeltradar med 16 antenner (tidligere: 7) til registrering af genstande på både kort og lang afstand. Den har klassens bedste langtrækkende sensor med det længste registreringsområde i branchen på op til 250 meter (tidligere: 200). Dette muliggør hurtigere registrering af potentielt kritiske situationer. En hidtil uset synsvinkel på 120° (tidligere: 50°) på korte afstande muliggør tidligere forudsigelse af farlige situationer – selv under barske vejrforhold og i situationer med dårlig sigtbarhed som følge af f.eks. tåge eller lav sol. 

Nødstop

AEBS fungerer sammen med køretøjets bremsesystem og systemet til styring af køretøjets stabilitet. Via akustiske og visuelle advarsler og en fast haptisk bremsekraft signalerer systemet til chaufføren om at reagere på en umiddelbart forestående potentiel kollision. Hvis chaufføren ikke reagerer, starter lastbilen automatisk nødbremsning for at undgå eller mindske virkningen af en bagendekollision.

Op til 80 kilometer i timen

AEBS-3 kan give op til fuld selvstændig nødbremsning for at hjælpe med at undgå kollisioner – og reagerer både på køretøjer, der holder stille, og køretøjer, der er i bevægelse – helt op til en hastighed på op til  80 km/t. Som et resultat heraf reducerer DAF's nye AEBS-3 automatisk anslagets virkning så meget som muligt i tilfælde af en kollision med en kørende eller stationær genstand foran bilen, hvis chaufføren er uopmærksom på farlige situationer.

AEBS-3 er standard på alle DAF LF, CF og XF lastbiler. Introduktionen af den sofistikerede AEBS-3-teknologi illustrerer endnu en gang, at DAF Trucks leverer absolut topklasse, også når det drejer sig om sikkerhed.

 
 

Downloads


 
 

Pressekontakter

Er du journalist? Kontakt os for at få flere oplysninger om virksomheden, vores produkter og tjenester samt andre emner.

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

DAF PR Manager Rutger Kerstiens