DAF CF Electric

DAF CF Electric har tilbagelagt 150.000 elektriske kilometer

 
Download
  • 6 januar 2020
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

150.000 fuldt elektriske kilometer – næsten fire gange rundt om kloden. Det er den omfattende praktiske erfaring, som DAF har høstet med CF Electric hos flere kunder. De avancerede lastbiler med VDL E-power-teknologi bruges dagligt af kunder til transport af f.eks. fødevarer og containere.

 

DAF CF Electric blev tildelt Green Truck Logistics Solution 2019 i juni, en prestigefuld pris, der uddeles for implementering af lovende, nye teknologier til innovativ, bæredygtig logistik i Europa. Flere og flere byer udtrykker deres ønske om kun at tillade emissionsfrie og næsten helt lydløse køretøjer i deres bymidte i den nærmeste fremtid. DAF CF Electric er et svar på dette ønske.

Salg i et begrænset antal

 Det er et år siden, at den første CF Electric blev leveret, og i den forgangne periode har DAF fået masser af erfaring med i alt seks fuldt elektriske lastbiler. Det har blandt andet resulteret i en version, der er internt kaldes "Fase 2" og har en ny generation af software og et nyt instrumentbræt.

"Vi har nu nået det punkt, hvor vi kan begynde at sælge CF Electric i begrænset antal," sagde Richard Zink, medlem af direktionen og ansvarlig for marketing og salg. "Vel en snes enheder på årsbasis. For at sikre fremragende kvalitet starter vi produktionen på en kontrolleret måde. Samtidig kan vi omhyggeligt opbygge vores servicenetværk, trinvis. CF Electric trækkeren er nu tilgængelig for kunder i Holland, Belgien og i Tyskland i Nordrhein-Westfalen. Afhængigt af den lokale infrastruktur mhp. batteriopladning og mulighederne for eftersalg vil andre dele af Europa blive taget i betragtning."

Forretningsmodel
Brugen af CF Electric har hjulpet kunderne med at tage stilling til forretningsmodellen med en elektrisk lastbil og med at opleve, hvad dens brug betyder i daglig praksis. Hvor de i de første par uger kun brugte en begrænset del af deres elektriske lastbils rækkevidde på 100 kilometer, kører nogle transportvirksomheder nu omkring 250 kilometer om dagen med lastbilen. "Det er et spørgsmål om at planlægge sine ture med omtanke," sagde Richard Zink. "Evnen til hurtigt at oplade batterier – med det rigtige udstyr bliver de fuldt opladet på lidt over 30 minutter – betyder, at yderligere kilometer hurtigt bliver tilgængelige, hvis det er nødvendigt.

18 timer om dagen, 7 dage om ugen

 DAF kunderne Jumbo, Simon Loos og Tinie Manders Transport fra Holland og Rhenus-gruppen fra Tyskland har alle en CF Electric i deres vognpark. Hos Tinie Manders bruges den elektriske lastbil meget intensivt: Trækkeren har allerede kørt mere end 30.000 kilometer og kører alle ugens dage fra klokken seks om morgenen til midnat. De fleste er korte ture i regionen Eindhoven.

"CF Electric er lige så driftssikker som andre DAF lastbiler," siger Eveline Manders, der er vicedirektør i Tinie Manders Transport. "Planlægning og kørsel med en elektrisk lastbil kræver en anderledes tankegang. Du skal sikre dig, at ruten passer til lastbilen – ikke omvendt. Derudover er det vigtigt, at der er mulighed for at oplade batterierne under af- og pålæsning, hvis lastbilen skal bruges optimalt. Hvis man tager disse to ting i betragtning, kan en elektrisk lastbil være et godt alternativ ifm. distribution i byområder."

For nylig meddelte DAF og VDL Groep, at fire fuldt elektriske CF Electric renovationsvogne med tre aksler vil blive indsat i driften mhp. "emissionsfri" affaldsafhentning i byområder.

Om DAF CF Electric

DAF CF Electric er en fuldt elektrisk 4x2 trækker, som er udviklet til distributionsopgaver i byområder med anhængere med enkelt eller dobbelt aksel og vogntogsvægte op til 37 tons. Lastbilen er baseret på DAF CF lastbilen – kåret til "International Truck of the Year 2018" – og betjenes helt elektrisk takket være E-Power-teknologien fra VDL. Kernen i denne intelligente drivlinje er en 210 kW elektromotor, der modtager energi fra en litium-ion-batteripakke med en samlet kapacitet på 170 kWh. CF Electric har en rækkevidde på ca. 100 kilometer, og det gør den velegnet til transport af store volumener i byområder.

DAF CF Electric – Tekniske specifikationer

Trækkerens vægt                                             9.700 kg
Elektromotor                                                    210 kW
Moment                                                           2.000 Nm
Batterikapacitet                                                 170 kW
Rækkevidde for en helt opladet lastbil               ca. 100 km
Hurtigladende batterier                                     35 minutter (ved 300 kW)

 


 

For detaljer om pressekontakt: Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com