Jumbo takes delivery of first DAF CF Electric

Jumbo modtager den første DAF CF Electric

Storstilet felttest begynder

 
  • 18 december 2018
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

I dag har DAF Trucks leveret virksomhedens allerførste 100% elektriske lastbil til den hollandske supermarkedskæde Jumbo. DAF har udviklet CF Electric i samarbejde med VDL, og lastbilen vil blive brugt af Jumbo til at levere varer til kædens supermarkeder i den sydlige del af Holland. Jumbos administrerende direktør Frits van Eerd fik overleveret nøglerne til DAF CF Electric lastbilen af administrerende direktør for DAF Trucks Harry Wolters og koncerndirektør og administrerende direktør for VDL Groep Willem van der Leegte.

 

Idrifttagningen af den første DAF CF Electric er en vigtig milepæl for DAF Trucks, VDL og Jumbo. Leveringen af det 100% elektriske DAF erhvervskøretøj markerer begyndelsen på en række storstilede felttest, der vil omfatte både 100% elektriske lastbiler og hybridlastbiler.

Elektriske lastbiler til byområder
"Transportsektoren står over for en stor forandring," siger Wolters og fortsætter: "Elektriske lastbiler ser ud til at blive standarden for distributionskørsel i byområder. Ikke i dag og heller ikke næste år, men afgjort inden for en overskuelig fremtid. Jeg er særligt stolt over, at dagen i dag markerer begyndelsen på et storstilet felttest, hvor DAF samarbejder med VDL og Jumbo. Dette projekt vil gøre os i stand til at indsamle nyttige data og drage nyttige erfaringer i forhold til både teknologien og de driftsmæssige aspekter. Efterfølgende kan vi bruge vores konklusioner til at sikre, at den endelige produktionsmodel er den ideelle løsning på fremtidens markedskrav."

Det næste skridt mod bæredygtighed
"Udviklingen af denne nye elektriske lastbil er næste skridt mod vores mål om at introducere vedvarende energi i vores vognpark," siger Frits van Eerd. "I kraft af vores forretninger har vi en central plads i lokalsamfundet, og vores ultimative mål er at bruge elektriske køretøjer til at levere varer til 45% af vores supermarkeder. Inden 2020 håber vi at have reduceret CO2-emissionerne fra Jumbos vognpark med 50% sammenlignet med 2008."

Ingen emissioner og næsten ingen støj
Willem van der Leegte fra VDL Groep forklarer: "Det er fantastisk at se tre virksomheder fra Brabant-regionen samarbejde på denne måde. Dagens begivenhed sætter Jumbo, DAF og VDL i forgrunden for arbejdet med at udvikle emissionsfri transport og reducere støjniveauerne. Vores arbejde tager udgangspunkt i det faktum, at denne tilgang bliver standarden for distributionskørsel i byområder. DAF CF Electric er udstyret med E-Power-teknologi fra VDL, og det gør den til det ideelle køretøj for transportvirksomheder, idet den både dækker deres behov og bringer dem et stort skridt nærmere i forhold til at sikre en bæredygtig løsning, når det drejer sig om transport og distribution af varer."

VDL og TNO tester potentialet for grøn opladning
DAF CF Electric kan bruges til distributionskørsel inden for en radius på ca. 50 kilometer, den er emissionsfri, og den støjer næsten ikke. Der er blevet installeret en ladestation ved Jumbo-distributionscenteret i Veghel, hvor lastbilen kan oplades. V-Storage, som er et joint venture mellem VDL Groep og Scholt Energy Control, arbejder sammen med det hollandske forskningsorgan TNO om at teste muligheden for at installere solpaneler, der kan levere strøm til ladestationen.

DAF CF Electric

DAF CF Electric er en 4x2 trækker, der er udviklet til transport af op til 37 ton i byområder, hvor enkelt- eller dobbeltmonterede anhængere er standard. Køretøjet er baseret på DAF CF lastbilen – kåret til "International Truck of the Year 2018" – og betjenes elektrisk via E-Power-teknologien fra VDL. Hjertet i denne intelligente drivlinje er en 210 kW elektromotor, der drives af en litium-ion-batteripakke med en samlet kapacitet på 170 kWh. CF Electric har en rækkevidde på ca. 100 kilometer, og det gør den velegnet til distributionskørsel i byområder. Batteriet kan lynoplades på 30 minutter, og en fuld opladning tager kun 1 time og 30 minutter.

DAF CF Electric – Tekniske specifikationer

Lastbilvægt 9.700 kg
Elektrisk motor 210 kW
Moment       2.000 Nm
Batterikapacitet  170 kW
Rækkevidde for fuldt opladet lastbil  100 km
Lynopladning   30 minutter
Fuld opladning   1 time og 30 minutter


 

For detaljer om pressekontakt: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com