Uovertruffen effektivitet

 

Med New Generation XF, XG og XG+ introducerer DAF en ny standard inden for transporteffektivitet. De sofistikerede køretøjer til langturskørsel har et aerodynamisk design, der er branchens førende. Desuden bidrager betydelige nyskabelser inden for PACCAR MX motorer, automatiserede TraXon-gearkasser og DAF bagaksler til en brændstofeffektivitetsforøgelse på op til ikke mindre end 10%. Lav køretøjsvægt og fremragende servicevenlighed bidrager til klassens førende nyttelast og oppetid.

 
 

Enestående aerodynamik

Fremragende aerodynamisk ydeevne er en hjørnesten i New Generation DAF lastbiler. Efter omfattende simuleringer og vejtest blev en ekstremt lav luftmodstand realiseret ved at lede luftstrømmen perfekt rundt om, igennem og under lastbilen. Resultatet er en forbedring af den aerodynamikske ydeevne på 19%, hvilket øger brændstofeffektiviteten og forbedrer din bundlinje.

 

Højtydende drivlinje

DAF introducerer en ny generation af 10,8 og 12,9 liter PACCAR MX motorer i de nye DAF XF, XG og XG+. Med mere moment og flere nye tekniske nyskabelser, der løfter effektiviteten til et endnu højere niveau. Der er så mange nyskabelser, så det er næsten umuligt at nævne alle, men de omfatter blandt andet:

  • en ny motorblok og et nyt topstykke
  • nydesignede indsprøjtningsdyser
  • en ny generation af turbokompressor

Efterbehandlingssystem til motor 

Motorens efterbehandlingssystem (EAS) leverer fremragende ydeevne takket være et nyt design og en ny føring. En nydesignet udstødning-over-chassis medvirker til at minimere varmetab mellem motor og EAS yderligere for således at opnå maksimal effektivitet.

Engine detail
 
Gearbox

Ny generation af transmissioner

DAF New Generation lastbiler har automatiserede TraXon-gearkasser, der er monteret som standard for at levere en effektiv, miljøvenlig transmission med fremragende køreegenskaber. Nye nøgleteknologier omfatter automatisk valg af gear, forbedrede intelligente funktioner og som ekstraudstyr igangsætningsassistent. 

 

Smart brændstofstyring

TraXon-gearkassens nye intelligente funktioner omfatter også den nyeste generation af den intelligente fartpilot og nye EcoRoll-funktioner, der tillader op til 93 km/t på slutningen af en nedkørsel. Optimeret EcoRoll-funktion forhindrer unødvendig bremsning og deraf følgende energitab. Derudover kan Preview Downhill Speed Control, kombineret med den forbedrede MX motorbremse, fjerne behovet for en Intarder, hvilket reducerer køretøjets samlede vægt og øger effektiviteten.

 

Højeffektive bagaksler

New Generation DAF lastbiler fås med 8 og 9 tons foraksler og et bredt udvalg af 11,5 og 13 tons bagaksler med eller uden navreduktion og i kombination med pusheraksel eller bogieaksel, hvis det er nødvendigt. Et komplet udvalg af bagakseludvekslinger sikrer den bedst mulige effektivitet til alle opgaver. For at optimere effektiviteten yderligere medvirker lavere oliestand og nye spidshjulslejer til at reducere tab pga. friktion. Der anvendes en ny generation bremsekalibre, som er lettere og endnu mere robuste, mens nye aktive bremsekaliberudløsninger forhindrer friktionstab, når bremserne ikke aktiveres.

Rear axle
 

Næste niveau inden for kølesystemer

Med New Generation XF, XG og XG+ bringes passiv køling op på næste niveau ved at tilføje luftstrømskanaler, der giver fremragende aerodynamik under motorhjelmen, en kraftig ladeluftkøler for at forbedre temperaturstyringen og førerhusmonteret indkapsling for at forbedre luftgennemstrømningen. Disse funktioner sikrer minimal ventilatorindkobling ved optimal brug af hvert kilogram luft, der kommer ind i kølergitteret. Og det sparer ganske enkelt energi.

 
Chassis

Ekstremt opbyggervenlig

New Generation XF, XG og XG⁺ er ekstremt opbyggervenlige, da de er forberedt med omfattende ledningsføring til hurtig og nem montering af alle almindelige opbygninger samt komponenter som feks læssebagsmække.

 

En lang række elektriske og elektroniske funktioner til indkobling af kraftudtag, luftaffjedringsindstillinger og betjeningsanordninger er f.eks. tilgængelige til understøttelse af komplekse opbygninger. Der findes også tilkoblingsmoduler på chassiset til effektiv montering af opbygninger.

En anden ting, der gør New Generation XF, XG og XG⁺ ekstremt opbyggervenlige, er, at de fås med et omfattende sortiment af kraftige motor-, gearkasse- og svinghjulskraftudtag, hvilket øger deres klasseførende effektivitet.

 
 

Fremtiden inden for service

Med introduktionen af New Generation DAF XF, XG og XG+ tager DAF hul på en ny æra, når det drejer sig om nem service.

  • Trådløse opdateringer til motoren og efterbehandlingssystemer, køretøjets ECU, dets centrale sikkerhedsgateway (CSG) og DAF Connect.
  • Serviceintervaller på 125.000 km/år som standard.
  • Til langturstransport fås en modelvariant med lange serviceintervaller. Det betyder et serviceinterval én gang om året (op til 200.000 km) ved alle on-road kørselsforhold, hvilket er unikt i branchen.
  • Med DAF MultiSupport tilbydes paneuropæiske reparations- og vedligeholdelsesaftaler med international kundesupport døgnet rundt, hvilket er ensbetydende med maksimal fleksibilitet og køretøjstilgængelighed.