Download
  • 31. oktober 2020
  • Eindhoven
 

Rensning af DAF dieselpartikelfilteret maksimerer køretøjets oppetid

Intelligent drift

DAF motorer og efterbehandlingssystemet til udstødningsgas (EAS) arbejder sammen på en genial måde for at filtrere partikler fra lastbilens udstødning. Minimum hver 150. time bringes dieselpartikelfilteret automatisk op til en høj temperatur på 510 °C for at afbrænde de opsamlede partikler, så der ikke ophobes sod i dieselpartikelfilteret.

 
DPF
 

Forringelse af filter

Partikelfilterets kapacitet reduceres med tiden, fordi der ophobes overskydende aske fra forbrændingsprocessen i dieselpartikelfilteret. Som følge heraf skal dieselpartikelfilteret renses oftere, hvilket medfører højere brændstofforbrug og hurtigere forringelse af efterbehandlingssystemet til udstødningsgas. Øjeblikkelig udskiftning af dieselpartikelfilteret er afgørende.

Unik proces til rensning af DAF dieselpartikelfilter

Når dieselpartikelfilteret serviceres, udskifter mekanikeren filteret med et renset DAF dieselpartikelfilter af høj kvalitet. Det er imidlertid ikke nemt at fjerne alle askepartikler. Standardrensningsprocesser efterlader op til 50% aske i kanalerne, hvilket reducerer dieselpartikelfilterets levetid og medfører unødvendige omkostninger og risiko for følgeskader på dinlastbil DAF har udviklet en unik rensningsproces, hvor alle kanaler i dieselpartikelfilteret udsættes for højtryksspuling med specielle væsker for at sikre optimal rensning. Resultatet er bogstaveligt talt så godt som nyt. Det rensede dieselpartikelfilter har samme kvalitet og udskiftningsinterval som det originale partikelfilter.

Fordele ved rensning af DAF dieselpartikelfilter

  • Holder din lastbil i optimal stand, hvorved der opnås de laveste samlede ejeromkostninger og den bedste ydeevne
  • Undgår at beskadige EAS-enheden
  • Maksimerer det rensede dieselpartikelfilters levetid
  • Sikrer, at din lastbil fortsat lever op til de strenge Euro 6-emissionsstandarder

 

Vent ikke, udskift dieselpartikelfilteret med det samme

Tidspunktet for udskiftning af dieselpartikelfilteret afhænger af typen af DAF lastbil og dens anvendelse. Den maksimale udskiftningsperiode er tre år eller mellem 180.000 og 540.000 kilometer. Kontakt din lokale DAF forhandler for at få yderligere oplysninger, og undgå unødvendig nedetid og omkostninger på lastbilen.

 

Læs også de øvrige artikler

 

Arkiv med nyheder om reservedele og service