DAF-Trucks-introduces-LF-Electric

DAF LF Electric til nulemissionsdistribution i byer

DAF udvider sit sortiment af førsteklasses elektriske produkter

 
Download
  • 27. januar 2021
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks introducerer LF Electric, en 19 ton fuldelektrisk distributionslastbil til by- og nærdistribution. Det topmoderne køretøj tilbyder en rækkevidde på op til 280 kilometer.

 

DAF er førende inden for elektriske drivlinjer til erhvervskøretøjer. DAF var den første europæiske lastbilproducent, der kommercialiserede en fuldelektrisk trækker: CF Electric (vogntogsvægt op til 37 ton), primært til distribution til supermarkeder og transport mellem byer. For nylig udvidede DAF sit sortiment af elektriske lastbiler med en 6x2 CF Electric forvogn med styret bagaksel (vogntogsvægt op til 29 ton), som er ideel til f.eks. nulemissionsindsamling af affald.
CF Electric lastbilerne har allerede kørt flere hundrede tusinde kilometer for højprofilerede kunder, og det har udbygget DAF's erfaring med elektrisk drivlinjeteknologi. Den nye LF Electric er DAF's seneste produkt med en fuldelektrisk drivlinje.

Faste ruter

Elmotoren i LF Electric leverer 250 kW nominel effekt (370 kW maksimal effekt) og et nominelt moment på 1.200 Nm (3.700 Nm maksimalt moment). Effekten leveres af en LFP-batteripakke (litium-jernfosfat) med et bruttoenergiindhold på 282 kWh (254 kWh effektivt). Dette giver LF Electric en nulemissionsrækkevidde på ikke mindre end 280 ultrastille kilometer, hvilket er mere end nok til at dække transportvirksomhedernes behov i forbindelse med by- og nærdistribution.

Den nyeste generation batterier

DAF bruger såkaldte LFP-batterier (litium-jernfosfat) på alle fuldelektriske køretøjer. Det er batterier i den allernyeste generation, som af hensyn til miljøet hverken indeholder kobolt eller magnesium. Desuden er de bedre pakket – hvilket resulterer i en højere energitæthed pr. liter – og batteriets kemi sikrer den højeste termiske sikkerhed. For at understrege DAF's tillid til deres ydeevne, pålidelighed og holdbarhed leveres LFP-batterierne med 6 års garanti.

Langsom og hurtig opladning

En særlig egenskab ved den nye DAF LF Electric er det "kombinerede ladesystem". Dette gør det muligt at oplade lastbilen via det almindelige elnet og er ideelt, når lastbilen vender tilbage til sin base sidst på dagen. Ved langsom opladning (400 V AC, 22 kW, 3-faset) kan batteripakken oplades fra 20% til 80% på 6,5 timer. En fuld opladning (0% til 100%) tager op til 12 timer. Hvis dedikeret udstyr er til rådighed, vil hurtig opladning af batterierne (650 V DC, 150 kW) fra 20% til 80% kun tage 60 minutter, og en fuld opladning vil tage 2 timer.  

e-PTO kan leveres

Den nye DAF LF Electric kan leveres med et 400 V e-PTO som ekstraudstyr til drift af udstyr som f.eks. en elektrisk køleinstallation eller en elektrohydraulisk kran. Dette eliminerer behovet for en separat generator, og resultatet er en nulemissionsdistributionslastbil.

To akselafstande

LF Electric leveres til at begynde med som en 19 ton forvogn med en akselafstand på enten 5,3 eller 5,85 meter. Lastbilen har en tilladt vægt på 11.700 kg for karosseri og nyttelast, hvilket er tilstrækkeligt til de fleste distributionsopgaver i by- og nærområder.

Samme LF DNA

Det siger sig selv, at LF Electric nyder godt af det samme karakteristiske DNA som sine søskende med en forbrændingsmotor. Ligesom alle LF lastbiler byder den på nem indstigning, fantastisk udsyn hele vejen rundt, fremragende chaufførkomfort og den snævreste venderadius i branchen – og dermed fremragende manøvredygtighed. Den er den perfekte lastbil til alle chauffører, der kører distributionskørsel i by- og nærområder.

Produktionen af DAF LF Electric, som er udviklet i tæt samarbejde med Dana Inc, starter på Leyland Trucks i Storbritannien i maj.


DAF LF Electric | forvogn – Tekniske specifikationer

Chassis  19 ton, 4x2
Akselafstand  5.300 mm
  5.850 mm
Chassisvægt    7.300 kg
Nyttelast   11.700 kg
Elmotor     Dana, permanent magnet
Effekt       250 kW (nominel) / 370 kW (maksimal)
Moment        1.200 Nm (nominelt) / 3.700 Nm (maksimalt)
Batterikapacitet      282 kWh (254 kWh effektivt)
Rækkevidde for en fult opladet lastbil    op til 280 km 

Hurtig opladning ved 150 kW

20% ->  80%                              1 time
0% -> 100%                              2 timer

Langsom opladning natten over ved 22 kW

20% -> 80%                              6,5 timer
0% -> 100%                              12 timer 


͏ 


 
 
 

Pressekontakter

Er du journalist? Kontakt os for at få flere oplysninger om virksomheden, vores produkter og tjenester samt andre emner.

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail:rutger.kerstiens@daftrucks.com

DAF PR Manager Rutger Kerstiens