DAF_receives_large_order_from_Belgian_Armed_Forces

DAF modtager stor ordre fra de væbnede belgiske styrker

 
Download
  • 1. marts 2021
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF har modtaget en stor ordre fra de væbnede belgiske styrker. Ordren omfatter levering og service af 879 AWD CF militærlastbiler. Levering af de første køretøjer er planlagt til 2022 og produktion af de sidste i 2025.

 

Ordren på 879 CF militærlastbiler omfatter 636 lastbiler med 2 aksler og 4x4 drivlinje. Disse køretøjer vil blive brugt til almindelige fragtopgaver. Derudover vil DAF levere 243 lastbiler med 4 aksler og 8x8 drivlinje til flere forskellige formål (med tiplad, veksellad til containere og kraner).

Uovertruffen manøvredygtighed i terræn

I forbindelse med produktionen af CF militærlastbilerne arbejder DAF tæt sammen med den navnkundige producent TATRA Trucks i Tjekkiet, og resultatet er et unikt chassiskoncept med uafhængig affjedring og en drivlinje i verdensklasse, der er integreret i et centralt rør. Dette giver CF militærlastbilerne uovertruffen manøvredygtighed i terræn og fremragende chaufførkomfort, selv i de mest udfordrende landskaber. Lastbilerne er udstyret med enten 10,8 eller 12,9 liter PACCAR MX-11 (4x4) og MX-13 (8x8) motorer med effekter fra 300 kW/410 hk til 340 kW/460 hk.

DAF har valgt HIAB som leverandør af alle krogliftsystemer og lasthåndteringskraner og VS-Mont som leverandør af alle tiplad. Ladkarosserierne vil blive fremstillet af Porgest. 352 af CF militærlastbilerne vil blive udstyret med et topmoderne eksplosions- og skudsikkert førerhus leveret af TATRA Defense Systems.

Førerhuse fremstillet

i Belgien Produktionen af førerhusene til CF militærlastbilerne vil finde sted på DAF's fabrik i Westerlo i Belgien. Motorerne leveres fra DAF's motorfabrik i Eindhoven i Holland. Chassiserne vil blive produceret på TATRA-fabrikken i Tjekkiet.

Service udført af DAF forhandlere

Det professionelle DAF forhandlernetværk med 27 lokaliteter i Belgien og over 1.100 på verdensplan kan håndtere fuld service af CF militærlastbilerne til de væbnede belgiske styrker. Den globale DAF forhandlerorganisation bakkes op af PACCAR Parts og deres brancheførende reservedelstilgængelighed.

"Vi er meget stolte over at have modtaget denne prestigefyldte ordre fra de væbnede belgiske styrker", kommenterede DAF Trucks’ administrerende direktør Harry Wolters. "Fordi vores ultramoderne førerhus- og akselfabrik ligger i Westerlo, betragter vi Belgien som vores hjemmemarked, hvilket gør denne ordre ekstra værdifuld for os. Med CF militærlastbilerne tilbyder vi de væbnede belgiske styrker nogle unikke lastbiler, som de kan bruge til at varetage deres ansvarsfulde hverv under alle forhold."


͏ 


 
 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com
DAF PR Manager Rutger Kerstiens