Download
  • 18 december 2019
  • Eindhoven
 

Hvorfor vælge originale DAF reservedele?

Forsøg på at spare penge på lastbilkomponenter kan indvirke negativt på de samlede omkostninger i det lange løb – at vælge originale DAF dele er den bedste løsning. Vi benytter os af den nyeste teknologi og de bedste materialer til at fremstille dele, der sikrer fremragende ydeevne og et lavt brændstofforbrug. Arjan Gubbels, der er Head of Product Marketing for PACCAR Parts i Europa, forklarer, hvordan det fungerer:

 
Road-news-january-2020
 

Moderne systemer er meget følsomme

Arjan Gubbels: "Moderne lastbiler bliver mere og mere komplekse i takt med at elektronik og software spiller en stadig større rolle sammen med lovmæssige krav og regulativer. Som et resultat heraf er lastbiler blevet mere effektive og pålidelige, men også mere følsomme over for uoriginale dele. Hvis blot en enkelt lille del er forskellig, vil hele systemet ikke længere fungere optimalt, og der opstår risiko for uplanlagt nedetid. Derfor anbefaler jeg altid at være forsigtig og vælge pålidelige dele i høj kvalitet, der passer perfekt sammen."

Spar brændstof med originale DAF dele

Originale DAF dele er udviklet til at sikre optimal ydeevne, hvilket ydermere sparer brændstof. Product Manager Bas te Winkel giver et eksempel med NOx-sensorer: "En Euro 6 lastbil må kun udlede en meget lille mængde skadelige stoffer. Vi skal naturligvis tage dette i betragtning under udviklingen. Vores originale DAF NOx-sensorer bliver designet og testet for at sikre, at omkostningerne pr. kilometer holdes så lave som muligt. Det gør vi ved at reducere diesel- og AdBlue-forbruget, og ved at få serviceintervallet til at vare så længe som muligt. Hvis du bruger en uoriginal del, kan NOx-emissionerne være op til 50% højere end ved brug af originale DAF dele. Dette kan føre til, at din lastbil overstiger bestemmelserne for Euro 6, hvilket kan resultere i en stor bøde. Du vil også pådrage dig højere omkostninger pga. det øgede forbrug af diesel og AdBlue. Derudover skal en uoriginal sensor udskiftes dobbelt så ofte. Du mister også din DAF garanti på systemet, da det ikke længere fungerer optimalt pga. brugen af uoriginale dele."

Sikkerhed frem for alt

"I sidste instans er sikkerheden vores vigtigste argument," forklarer Arjan Gubbels. "Tag for eksempel et bremsesystem, der er udviklet specifikt til en DAF lastbil. Hvis du køber originale DAF dele, arbejder bremseskiven og bremseklodsen perfekt sammen. Dette fører til mindre slitage og mindre risiko for fejl. Hvis du udskifter en af disse to komponenter med en uoriginal del, vil hele systemet blive overophedet hurtigere, slidt hurtigere og i sidste ende få defekt hurtigere. Dette er farligt, fører til uplanlagt nedetid og skaber ekstra omkostninger, som kunne have været undgået. Mit råd er at tænke langsigtet og vælge sikkerhed og tryghed. Se på de samlede ejeromkostninger i stedet for de små besparelser, der kan opnås ved hjælp af uoriginale dele."

Fuld garanti med originale DAF dele

En anden fordel ved at bruge originale DAF dele er den fulde garanti. Hvis noget går i stykker, bliver delene udskiftet uden ekstra omkostninger. Supporttjenester fra International Truck Service (ITS) er også inkluderet. Dette gør DAF unik. Arjan Gubbels: "Hvis du vælger uoriginale dele, giver producenten kun garanti på selve delen. Du er ansvarlig for de omkostninger, der er forbundet med at få delen udskiftet. Med originale DAF dele ved du præcis, hvor du står."

Flere oplysninger om originale DAF dele

Vil du vide mere om de bedste lastbildele? Opdag alle fordelene ved originale DAF dele, eller kontakt din lokale DAF forhandler.

 

 

 

Læs også de øvrige artikler

 

Arkiv med vejnyheder