Download
  • 4. september 2020
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF introducerer CF Electric med udvidet rækkevidde

DAF Trucks tager det næste skridt i udviklingen af elektriske drivlinjer ved at fordoble rækkevidden af DAF CF Electric med VDL e-power-teknologi til mere end 200 kilometer. Desuden betyder indførelsen af en ny generation af batterier en vægtreduktion på 700 kg, som kan omsættes direkte til højere nyttelast.

 
DAF-CF-electric-tractor-530807
DAF Trucks tager det næste skridt inden for elektriske drivlinjer ved at fordoble rækkevidden af DAF CF Electric til mere end 200 kilometer.
 

DAF er førende inden for udvikling og salg af 100% elektriske lastbiler. Felttests af de første modeller af CF Electric begyndte allerede i 2018 hos hollandske og tyske kunder, hvorefter anden generation – udstyret med ny software og et nyt instrumentbræt – blev lanceret sidste år.

Trækker og forvogn

DAF CF Electric er ideel til nulemission og stille brugi byområder, herunder generelle distributionsbehov, forsyning af supermarkeder og indsamling af affald. DAF tilbyder i øjeblikket CF Electric som en 4x2 trækker (vogntogsvægt: 37 tons) og som en 6x2 forvogn med styret bogieaksel for maksimal manøvredygtighed (totalvægt: 28 tons).

Gennemprøvet og pålidelig teknologi

Den nyeste generation af CF Electric lastbiler bygger på tidligere generationers dokumenterede pålidelighed og brugervenlighed. En ny tilføjelse til den nuværende generation er litium-ion-batteripakken med en kapacitet på 350 kWh (315 kWh effektiv kapacitet). Ud over at være mere kraftfuld er batteripakken også meget lettere – hele 700 kg. Denne reduktion kan omsættes direkte til en højere nyttelast. Batteriet er konditioneret, hvilket betyder, at temperaturen altid forbliver mellem 25 og 40 grader celsius, uanset vejret, hvilket understøtter batteripakkens holdbarhed og konstante ydeevne.

500 elektriske kilometer om dagen

Takket være batteripakkens øgede kapacitet – som bevarer de samme dimensioner – har CF Electric nu en rækkevidde på over 200 kilometer, en fordobling i forhold til tidligere generationer. Fuld opladning af batteriet udføres normalt på lastbilens hjemsted og tager ca. 75 minutter ved hjælp af en ladestation med en kapacitet på 300 kilowatt. Ved at genoplade batteriet under af-/pålæsning eller i chaufførens pause er det muligt at køre op til 500 fuldt elektriske kilometer om dagen i DAF CF Electric. Det er meget fordelagtigt med hensyn til lastbilens produktivitet og effektivitet.

Specifik rådgivning vedrørende anskaffelse og brug

Brug af elektriske lastbiler kræver en specifik tilgang fra kundens side. Derfor tilbyder DAF sine kunder support via avancerede rutesimuleringsmodeller for at hjælpe med at udvikle den mest effektive planlægning for deres lastbil, herunder nyttige råd om smart og effektiv genopladning af batteriet. DAF tilbyder også rådgivning – sammen med udvalgte leverandører, f.eks. VDL – om den optimale opladningsinfrastruktur.

Tilgængelig fra september

CF Electric med udvidet rækkevidde vil være tilgængelig for bestilling i september, og leveringen forventes at starte i begyndelsen af 2021.

"Et vigtigt skridt fremad"

"Med den øgede rækkevidde styrker den nye CF Electric vores position inden for elektrisk vejtransport," siger Ron Borsboom, direktør for DAF Product Development. "Denne lastbil er udviklet som reaktion på den stigende efterspørgsel efter bedre luftkvalitet i vores byer og lavere CO2-emissioner. 500 fuldt elektriske kilometer om dagen er noget, transportørerne virkelig kan arbejde med."

DAF CF Electric | FT trækker – Tekniske specifikationer

Chassis: 4x2
Akselafstand: 380 centimeter
Trækkerens vægt: 9.000 kg
Elektromotor: 210 kW
Moment:  2000 Nm
Batterikapacitet: 350 kWh (effektiv kapacitet på 315)
Rækkevidde for en helt opladet lastbil: op til 220 km
Hurtigladende batterier: 75 minutter (ved 250 kW)

DAF CF Electric | FAN forvogn – Tekniske specifikationer

Chassis: 6x2, bogieaksel
Akselafstand: 380/420/460/480 centimeter
Forvognens vægt: 10.200 kg
Elektromotor:  210 kW
Moment:  2.000 Nm
Batterikapacitet: 350 kWh (effektiv kapacitet på 315)
Rækkevidde for en helt opladet lastbil:  op til 220 km
Hurtigladende batterier: 75 minutter (ved 250 kW)

 

Pressekontakter

Er du journalist? Kontakt os for at få flere oplysninger om virksomheden, vores produkter og tjenester samt andre emner.

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail:rutger.kerstiens@daftrucks.com

DAF PR Manager Rutger Kerstiens