DAF-CF-Hybrid-main-press-release-iaa

Innovative elektriske lastbiler viser vej til fremtiden

DAF Trucks på IAA-messen 2018 i Hannover:

 
Download
  • 19 september 2018
  • Hannover
  • DAF Trucks N.V.
  • Batteridrevet DAF LF Innovation lastbil
  • Batteridrevet DAF CF Innovation lastbil
  • Hybridelektrisk DAF CF Innovation lastbil
  • Kundetest på udvalgte markeder starter i 2018 og 2019
 

"Proud of our heritage, leading today, ready for the future" er DAF's overordnede tema på IAA-messen 2018, som afholdes i Hannover fra den 20. til den 27. september. DAF Trucks udstiller hele sit brancheførende sortiment af produkter og serviceydelser, som er resultatet af 90 års erfaring med at udvikle innovative transportløsninger. DAF er markedsleder på det europæiske trækkermarked og er nummer 1, når det gælder brændstofeffektivitet, oppetid, pålidelighed og chaufførkomfort. DAF’s førende drivlinieposition demonstreres af de avancerede LF Electric, CF Electric og CF Hybrid Innovation lastbiler, som vi viser på Europas største lastbiludstilling, og de er en central del af DAF's vision for fremtidens transport.

 

DAF standen er placeret i hal 17 på messeområdet. Den strækker sig over et areal på 2.500 m2 og viser hele vores sortiment af produkter til erhvervskøretøjer – et sortiment, der sætter nye standarder for kvalitet, lave driftsomkostninger og ydeevne. DAF lastbilerne, som fremvises, omfatter LF til distributionstransport, den alsidige CF designet til en bred vifte af anvendelsesområder samt vores flagskib XF til tung og international transport. DAF CF og XF er blevet kåret til "International Truck of the Year 2018" takket være en lang række tekniske forbedringer, der resulterer i en 7% bedre brændstoføkonomi og dermed sætter standarden i branchen. DAF LF er blevet kåret til "Fleet Truck of the Year 2018" i Storbritannien.

 

PACCAR Financial, PacLease, PACCAR Parts, DAF MultiSupport Repair and Maintenance og DAF Connect flådestyringssystemet har fremtrædende pladser på DAF IAA standen, for at understrege hvor vigtigt det er for DAF og virksomhedens 1.100 salgs- og serviceforhandlere at kunne tilbyde en komplet palette af serviceydelser for at supportere de markedsledende produkter. 

 

På vej mod emissionsfri transport

For at understrege DAF's mål om yderligere at styrke sin førende position inden for brændstofeffektivitet og lavt emissionsniveau udstiller DAF en komplet serie af Innovation lastbiler på IAA. Disse omfatter LF Electric og CF Electric til mellemtung og tung distributionskørsel i byer, samt CF Hybrid til mellemdistance distribution, hvor man i byområder opererer med nulemission og totalt set bedste drift. Disse innovative løsninger er udviklet for at gå forrest i kampen for at forbedre luftkvaliteten lokalt i byerne og reducere CO2-emissionerne.

 

DAF LF Electric Innovation lastbil

DAF LF Electric er en 19 ton 100% elektrisk lastbil til emissionsfri distributionskørsel i byområder. Lastbilen leveres med Cummins teknologi med en 195 kW/266 hk elmotor (maksimal effekt: 250 kW/340 hk). Motoren drives af en batteripakke på op til 222 kWh. Dette giver en rækkevidde på op til 220 kilometer, når lastbilen er fuldt læsset. Da batteripakken er modulopbygget, kan kapaciteten skaleres til den rækkevidde, som kunderne har brug for.

 

Til bydistribution er rækkevidden på 220 kilometer, som DAF LF Electric byder på, ideel.

 

DAF CF Electric Innovation lastbil

DAF CF Electric er den perfekte emissionsfri løsning til bydistribution, hvor der er behov for større nyttelast og større mængder. Dette gælder også for anvendelsesområder, hvor enkelt- eller dobbeltmonterede sættevogne er standard, f.eks. levering til supermarkeder.

 

CF Electric er en 4x2 trækker til anvendelser med vogntogsvægte på op til 37 ton. Lastbilen er baseret på DAF's alsidige CF serie – "International Truck of the Year 2018" – og benytter VDL's avancerede e-Power teknologi til at levere 100% elektrisk drift. Hjertet i den intelligente drivlinie er den elektriske motor på 210 kW/286 hk (maksimal effekt: 240 kW/326 hk), der får sin energi fra litium-ion-batteripakken på 170 kWh.

 

CF Electric har en rækkevidde på ca. 100 kilometer, hvilket er passende til bydistribution med større mængder. En hurtigopladning af batterierne tager blot 30 minutter, og en fuld opladning tager kun halvanden time. Læsnings- og aflæsningstiden kan bruges til at oplade batteripakken.

 

DAF CF Hybrid Innovation lastbil

DAF CF Hybrid er udviklet til at køre elektrisk uden emissioner i byområder, samtidig med at den har en langt større rækkevidde uden for byområderne takket være den nyeste, ultrarene dieselteknologi. Kombinationen af elektrisk kraft og dieselkraft giver den største logistiske effektivitet.

 

Den avancerede DAF CF Hybrid har en supereffektiv 10,8 liter PACCAR MX-11 motor (330 kW/450 hk), en ZF elmotor (75 kW/100 hk / maksimal effekt: 130 kW/175 hk) i kombination med en dedikeret ZF Traxon gearkasse til hybriddrivlinier.

 

Elmotoren får sin energi fra en 85 kWh batteripakke, der giver en 100% elektrisk, emissionsfri rækkevidde på 30 til 50 kilometer, afhængigt af den samlede vogntogsvægt. Batterierne kan oplades af dieselmotoren under landevejskørsel og ved hjælp af en DC-oplader på en ladestation. Køretøjet er udstyret med en hurtigopladningsfunktion, der bruger 30 minutter til en fuld opladning og kun 20 minutter til en 80% opladning.

 

Uden for byområder drives CF Hybrid af den rene og effektive PACCAR MX-11 dieselmotor, der tilfører hybridteknologien yderligere brændstofbesparelser takket være smart energistyring. Energi kan regenereres via bremsning og ved brug af fartrelaterede kontroller som ”Down Hill Speed Control” og ”Predictive Cruise Control”. Denne energi kan anvendes af elmotoren til i samarbejde med dieselmotoren yderligere at reducere brændstofforbruget.

 

Hybridsystemets batteripakke driver den elektriske drivlinie, den elektriske luftkompressor og det intelligente e-kraftudtag (ekstraudstyr). E-kraftudtaget kan bruges til at drive køleudstyr på sættevogne, som anvendes til temperaturkontrolleret transport, hvilket yderligere forbedrer den støjsvage drift.

 

Kundefokuseret strategi

"Den altovervejende prioritet for enhver udvikling er at skabe værdi for vores kunder," udtaler Ron Borsboom, medlem af bestyrelsen med ansvar for produktudvikling. "Det har altid været og vil altid være vores tilgang grundigt at validere vores nye udviklinger, før vi lancerer dem. Denne kundefokuserede strategi fortsætter med elektriske og hybride lastbiler. Nulemission og lave støjniveauer kan blive et krav i fremtiden, eftersom storbyerne annoncerer deres intentioner om at skabe emissionsfri zoner, hvilket kan skabe et behov hos kunderne for en bred vifte af løsninger, der lever op til deres behov."

 

De første CF Electric lastbiler vil frigivet til test hos udvalgte kunder i år, og lignende markedstests er planlagt til at begynde i 2019 med LF Electric og CF Hybrid. DAF vil være klar til at introducere disse innovative lastbiler, når markedet er klar til det.

 

90 år med uovertrufne DAF produkter

For at fejre at der er gået 90 år, siden Hub van Doorne grundlagde DAF, udstiller vi en historisk DAF 1600 model fra slutningen af 1960'erne på IAA-messen – den kommer til at holde lige ved siden af en supereksklusiv 90 års jubilæumsudgave af DAF XF. Denne supereksklusive DAF XF hylder grundlæggelsen af DAF i 1928. Denne lastbil byder på en førsteklasses udstyrspakke, som bl.a. omfatter staffering og udvendige designelementer, og den kraftigste 530 hk/390 kW PACCAR MX-13 motor. DAF's berømte historiske logo fremvises stolt foran på lastbilen, på siderne og bag på førerhuset og i det luksuriøse 100% læderinteriør.

 

I løbet af de sidste 90 år har DAF udviklet den europæiske lastbilindustris førende køretøjer.

DAF's markedsandel for tunge lastbiler i Europa voksede fra 15,3% i 2017 til 16,5% i første halvdel af dette år. DAF Trucks er markedsførende inden for tunge lastbiler i Holland, Ungarn, Storbritannien, Polen, Belgien, Rumænien, Tjekkiet og Bulgarien og er markedsførende i Europa i trækkersegmentet. I Tyskland – Europas største lastbilmarked – er DAF det største importerede mærke.

"Med fremragende lastbiler, der sætter standarden for effektivitet og kvalitet, og brancheførende serviceydelser er DAF godt rustet til at øge sin position yderligere både i og uden for Europa," udtaler Harry Wolters, administrerende direktør for DAF Trucks.

 

DAF standen i hal 17 har dedikerede områder med klasseførende lastbiler til langdistance- og erhvervskørsel, en klar understregning af at DAF kan levere det perfekte køretøj til ethvert formål. 

Følgende køretøjer er udstillet på DAF standen i hal 17 (stand nr. B20):

Leading today

Lastbiler til international transport

XF 530                     4x2 trækker med Super Space Cab
XF 530                     6x2 trækker med Super Space Cab
XF 480                     6x2 forvogn med fabriksmonteret BDF-ramme

Lastbiler til lokale opgaver

LF 290 Construction                          4x2 forvogn med Day Cab
CF 450                                              8x2 forvogn med VDL-krogløftesystem
CF 450                                              8x4 forvogn med Liebherr betonblander

Proud of our Heritage

1600                                                  1967 4x2 forvogn
90 års XF jubilæumsudgave              4x2 trækker med Super Space Cab – begrænset antal

Ready for the Future

LF Electric Innovation lastbil
CF Electric Innovation lastbil
CF Hybrid Innovation lastbil

 

 

 
 
 
DAF PR Manager Rutger Kerstiens

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com