Hvorfor AdBlue?

Med AdBlue får du mulighed for at reducere dine udstødningsemissioner i væsentligt omfang, hvilket er gode nyheder for miljøet. Det er også påvist, at lastbiler med AdBlue forbruger mindre brændstof. Men hvad skal du alligevel være opmærksom på, når du bruger og kontroller AdBlue?

 

Påfyldning af AdBlue

AdBlue opbevares i lastbilen i en separat tank. Det kan ikke erstatte brændstof, men er et relativt lille supplement. Du behøver derfor ikke påfylde AdBlue ligeså ofte som diesel eller benzin, men det efterfyldes på samme måde som brændstof.

 
AdBlue gebruiken en controleren

Påfyldning af AdBlue i udlandet

Du kan også efterfylde AdBlue i udlandet. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være forskel på kvaliteten. Hvis du bruger væske af dårlig kvalitet, kan det beskadige motoren og forårsage, at lastbilen bryder sammen. Du bør derfor altid kun købe AdBlue hos certificerede og pålidelige leverandører.

 

Opbevaring af AdBlue

For at bevare AdBlue-væskens kvalitet og forhindre beskadigelse af tanken eller andre dele er det vigtigt at sikre, at der ikke kommer andre stoffer eller snavs i tanken. Du bør derfor altid opbevare AdBlue i en separat, ren beholder, der ikke tidligere har været brugt til diesel, benzin eller olie.

 
AdBlue gebruiken en controleren

Holdbarhed

AdBlue kan opbevares i forseglet emballage i ca. 1 år. Herefter kan der ikke garanteres 100% for kvaliteten. Du skal også opbevare produktet ude af direkte sollys, når det er muligt, og undgå meget høje og meget lave temperaturer.

 

Har du spørgsmål vedrørende AdBlue?

Hvis du stadig har spørgsmål om brug og/eller kontrol af AdBlue efter at have læst denne artikel, bedes du kontakte din DAF forhandler for ekspertrådgivning.

AdBlue gebruiken en controleren