Transport-Veynat-DAF-XF

I hjertet af samfundet over hele Europa

Transport Veynat

 

Transport Veynat: I hjertet af samfundet over hele Europa

En velholdt lastbil bruger mindre brændstof, og omkostningerne pr. kilometer er derfor lavere. Dette kan give betydelige besparelser. Hvis du har en omfattende vognpark som Transport Veynat, tager det ikke lang tid at gøre regnskabet op. Pierre-Olivier Veynat, formand for bestyrelsen hos Transport Veynat, taler os gennem fortiden, nutiden og fremtiden for en virksomhed, der passer på pengene.

 

Pierre-Olivier-Veynat
 

Forebyggende vedligeholdelse tilfører værdi

Den franske transportvirksomhed har sit eget vedligeholdelsesværksted med dygtige teknikere, så meget af den periodiske vedligeholdelse – f.eks. udskiftning af bremsesystemer eller vedligeholdelse af gearkassen – foretages internt. Når det drejer sig om komplekse reparationer eller vedligeholdelse af avancerede systemer, der medvirker til at maksimere lastbilens effektivitet, er virksomheden dog afhængig af DAF forhandleren. Som Pierre-Olivier forklarer: “Vi har nu fulgt et tilpasset vedligeholdelsesprogram i mere end ti år, og vores vognparkchef optimerer det løbende. Vi har imidlertid flere forskellige lastbilmærker i vores vognpark samt køretøjer, der er udstyret med stadig mere kompleks teknologi, så det er vigtigt at arbejde tæt sammen med forhandleren for at garantere tilgængeligheden af vores lastbiler. Jeg taler af og til med chauffører, som har været hos os siden 80’erne, og som nogle gange undrer sig over, hvorfor al denne forebyggende vedligeholdelse er nødvendig. Du hører dem lave sjov med, at de i gamle dage blot skulle efterfylde olie efter at have tilbagelagt 100.000 kilometer. Jeg kan ikke benægte, at forebyggende vedligeholdelse koster penge, men det betyder, at vi har en meget mere sikker, mere energieffektiv og miljøvenlig vognpark, så vi sparer penge på lang sigt.”

I hjertet af samfundet

Selv om Transport Veynats 750 chauffører kører på kryds og tværs gennem Europa, er virksomheden fast forankret i hjertet af samfundet. Den tager sit sociale ansvar alvorligt og har ambitiøse mål, når det gælder bæredygtighed, herunder reduktion af CO2-emissioner og oprettelse af cirkulære arbejdsgange til indsamling og genbrug af affald. Transport Veynat har også doneret og leveret tusindvis af ansigtsmasker til sundhedsvæsenet under pandemien. Pierre-Olivier er stolt af den retning, virksomheden bevæger sig i: “Vi er klar over, at vi kan yde et væsentligt bidrag til at beskytte klimaet, og vi er åbne for nye initiativer. Derfor er vi en af de første transportvirksomheder i Frankrig, der tester nye alternative brændstoffer som ethanol. Og vores chauffører spiller også deres rolle ved at være mere opmærksomme på miljøpåvirkningen fra deres kørselsadfærd. Vi støtter denne tilgang, og derfor er vi en partner i DAF’s Eco Drive som en del af DAF Driver Challenge. Vi ønsker at bevæge os fremad i fællesskab.’