Ferro-Sped-2000-Kft-image

Hvordan håndterer Swinkels Family Brewers

de daglige kontroller af deres lastbiler?

 

Der er god grund til at kontrollere, at lastbilen fungerer korrekt, før chaufføren kører af sted. Her hos DAF anbefaler vi, at du udfører bestemte daglige kontroller af din lastbil, men hvad indebærer det rent praktisk? Hvad hvis du har ansvaret for en hel vognpark? Vi tog en snak med Frans-Jozef, der er vognparkansvarlig hos Swinkels Family Brewers. Læs videre, og find ud, hvordan han koordinerer de daglige kontroller af virksomhedens lastbiler.

Procedure for daglige kontroller af lastbiler

Frans-Jozef forklarer den daglige rutine hos Swinkels Family Brewers: "Vores chauffører kontrollerer deres egne lastbiler hver morgen, før de tager af sted. De efterser dækkene og lygterne; de går rundt om lastbilen og ser nedenunder den. Er der pytter af væske, eller kan de se noget ud over det sædvanlige? Endelig kontrollerer de instrumentbrættet; her kan man udlæse næsten alt, hvilket gør den daglige kontrol lidt lettere, end den var for år tilbage. I dag tager denne daglige kontrol ikke chaufførerne mere end 10 til 15 minutter."

Hvorfor er en daglig kontrol vigtig?

Frans-Jozef: "Vi har ikke mange problemer med vores DAF lastbiler. De er solide køretøjer, som ikke er tilbøjelige til at bryde sammen. Men sikkerheden har høj prioritet hos Swinkels Family Brewers, så den daglige kontrol er ikke til forhandling. Vi har truffet en bevidst beslutning om at lade vores chauffører udføre kontrollerne. De kender deres egne lastbiler bedre end nogen anden, og de bemærker straks den mindste støj, eller hvis noget ikke føles rigtigt. Fordi vi udfører daglige kontroller, ved vi med det samme, hvis der er noget galt, eller kan være noget galt. Vi tager ingen risici."

Vedligeholdelseskontrakt med forhandler kontra eget værksted

Hvad sker der, hvis en lastbil dumper morgenkontrollen? "Hvis der er tale om en detalje, f.eks. en defekt pære i førerhuset, giver chaufføren besked til planlæggeren, som derefter laver en aftale med vores normale forhandler. Hvis det er noget mere alvorligt, bringer vi straks lastbilen hen til forhandleren," forklarer Frans-Jozef. "Vi havde engang vores eget værksted, men det er ikke længere effektivt, fordi det kræver en masse ekspertise og udstyr at reparere avancerede lastbiler hurtigt. Vi indgik en vedligeholdelseskontrakt med DAF forhandleren De Burgh i Son for cirka 12 år siden, og den ordning fungerer rigtig godt."

DAF forhandlernetværket

"De Burgh giver os fremragende service, og vi er ofte i kontakt med dem. De håndterer det årlige eftersyn og service, og de tager sig naturligvis også af eventuelle reparationer, der måtte være nødvendige. De ligger lige rundt om hjørnet, og det fungerer rigtig godt. Hvis en chauffør får et problem med sin lastbil et andet sted i landet, tager de sig også altid godt af os. Vi kan altid regne med at få assistance fra en DAF forhandler, uanset hvor vi befinder os. Vores lastbiler opererer kun i Holland, og her er forhandlernetværket fantastisk. Alle aftaler bliver håndteret, og vi skal aldrig vente længe. DAF's serviceorganisation er virkelig velgennemtænkt."

Det ultimative tip til vognparkansvarlige

Frans-Jozef har et andet godt råd til vognparkansvarlige: "Involvér altid dine chauffører! Fra tid til anden tager vi en snak med vores chauffører for at finde ud af, hvad de tænker om tingene. Hvad er deres krav til en lastbil? Hvad kunne forbedres og gøres mere effektivt? De tilbringer deres dage bag rattet, så jeg betragter dem som eksperter. Mange af dem har også et virkelig ømt punkt for DAF. Nogle chauffører er så beskyttende over for netop deres lastbil, at de foretrækker, at de holdes væk fra vejen, mens de selv er på ferie. De vil være sikre på, at alle, der kører i den, mens de er væk, er lige så omhyggelige med den, som de selv er. Når lastbiler bliver behandlet på den måde, kan man næsten ikke se, at de har været brugt, end ikke efter ti års kørsel."

Vil du vide mere om daglige kontroller?

Hvis du støder på noget uventet under den daglige kontrol, eller hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Vores mekanikere har mange års erfaring med at udføre disse kontroller.

Besøg SwinkelsFamilybrewery.com