Papenburg

"Mere sikkerhed ved højresving"

GP Günter Papenburg AG

 

"At svinge til højre i et venstrestyret køretøj er en af de farligste situationer for vores chauffører," siger Jan Klimant, som er lastbilkørelærer hos GP Günter Papenburg AG. I et interview forklarer han, hvorfor virksomheden har udstyret den nye flåde af DAF køretøjer med Brigade svingassistenten, og hvad chaufførerne synes om det nye system.

I begyndelsen af 2019 føjede GP Günter Papenburg AG – en systemleverandør inden for byggebranchen – 25 nye DAF lastbiler til deres 700 køretøjer store flåde. Alle de nye køretøjer blev udstyret med Brigade svingassistenten hos DAF forhandleren. "Vi havde et par ulykker, hvor nogle køretøjer blev beskadiget, hovedsageligt i højresving. Derfor var det meget vigtigt for os, at vores nye lastbiler blev udstyret med en svingassistent," siger Klimant. Når der svinges til venstre, kan chaufføren se hele venstre side af lastbilen ud af vinduet. Dette er imidlertid ikke tilfældet, når der svinges til højre, hvor chaufførens udsyn er meget begrænset, og vedkommende er 100% afhængig af spejlene.

Akustiske og visuelle advarsler

Brigade svingassistenten gør det muligt for chaufføren at se hele passagersiden og den blinde vinkel takket være et sidekamera. Derudover er der på lastbilen monteret Sidescan-sensorer, der advarer chaufføren om stillestående og bevægelige forhindringer i nærheden af førerhuset. Akustiske og visuelle advarsler i førerhuset giver oplysninger om afstanden til forhindringen. "Brigade svingassistenten medvirker til at minimere skader på vores lastbiler og til at holde chaufføren sikker i enhver køresituation," siger Klimant.

Assistance ved manøvrering og bakning 

Papenburg mener, at chaufførsikkerhedssystemer spiller en utrolig vigtig rolle. "Vores chauffører har fundet det meget nemt at betjene det nye system og kan virkelig mærke fordelen ved systemet i højresving. En anden fordel ved svingassistenten er, at den kan hjælpe chauffører med at bakke på steder som f.eks. byggepladser," siger Klimant.

En investering, der kan betale sig

Ifølge Klimant vil lastbiler, der forbliver i flåden, og som ikke er udstyret med en svingassistent, blive eftermonteret med systemet. Han slutter med at sige: "For hver ulykke, der undgås takket være Brigade svingassistenten, har systemet tjent sig selv ind."

Du finder flere oplysninger om Brigade svingassistenten i TRP eCatalogue

 

Papenburg