Ferro-Sped-2000-Kft-image
Ferro-Sped-2000-Kft-image

Et udbytterigt partnerskab

Ferro-Sped 2000 Kft

 

Ferro-Sped 2000 Kft., en virksomhed med mere end 30 års professionel erfaring, fik deres første DAF sættevognslastbil for fire år siden. På trods af dette bærer næsten halvdelen af vognparken bestående af 125 køretøjskombinationer nu den hollandske producents emblem. Som følge af det omfattende serviceudbud, delenes fantastiske tilgængelighed og den kundeorienterede eftersalgsservice har virksomheden, der er beliggende i Dabas, i mellemtiden etableret et meget tæt partnerskab med deres forhandler. 

 

Ferro-Sped 2000 Kft. drives i dag som en andengenerationsforretning, hvor virksomhedens succes styres af den administrerende direktør, Tamás Suhajda. Han fik en fantastisk mentor, eftersom hans far trådte ind i transportindustrien i 1985, i første omgang som ansat i et statsejet firma. Han blev hurtigt overført til stålshippingafdelingen, hvor han fik en omfattende viden om branchen. Efter den politiske omvæltning i 1989 fortsatte han med at arbejde som privat entreprenør og kørte sin egen brugte lastbil. Vognparken voksede støt i de følgende år med nyere og mere opdaterede køretøjer og senere med leasede, nye lastbiler. Virksomheden købte derefter det nuværende sted i 1998, som sidenhen er blevet udvidet løbende. I mellemtiden har de føjet handel med stål og produktion af stålkonstruktionsmaterialer (f.eks. stålmåtter og -filamenter) til deres portefølje. Dette førte til etableringen af Ferro-Sped 2000 Kft. lige inden årtusindeskiftet for at adskille transportforretningen. Tamás Suhajdas far er nu leder af den del af den familieejede koncern, som handler med stål.

 
Under den økonomiske krise i 2009 arbejdede de sammen for at sikre, at Ferro-Sped 2000 Kft. kunne overleve, hvilket førte til, at virksomheden igen oplevede vækst i 2012. Det var omkring det tidspunkt, at international transport af overdimensionerede produkter blev tilføjet tillige med indenlandsk forsendelse af stål. For at muliggøre dette omfattede vognparken 50 specialbyggede udtræksanhængere, der var velegnet til transport af op til 6 meter brede, 42 meter lange laste med en vægt på op til 70 tons. Virksomhedens vogntog transporterer overdimensionerede stålkonstruktioner, primært til Tyskland og Østrig, hvorfra de vender tilbage med overdimensionerede varer eller kabeltromler, svejsede trådnet, armeringsjernkonstruktioner, fliser og brosten. Virksomheden medvirker også til international shipping af landbrugsmaskiner.

 

I dag udfører Ferro-Sped 2000 Kft. 180 shippingopgaver om dagen og 3.800 om måneden, og virksomheden arbejder også som speditør og outsourcer 1.000 af disse opgaver. 70 % af transportaktiviteterne er indenlandske, mens 30 % er af international karakter. På grunden, der dækker 100.000 kvadratmeter, beskæftiger virksomheden 160 medarbejdere og driver en firestanders servicestation og en enkeltstands lastvognsvask. Vognparken består i øjeblikket af 125 vogntog med mere end 50 sættevognslastbiler produceret af DAF. I år har virksomheden købt 42 nye DAF XF 480 Space Cab modeller, dels som erstatning for de ældre XF 460 lastbiler i 2014-modellen og med henblik på at udvide vognparken.

Ferro-Sped-managing-director-Tamas-Suhajda

 

Vækst med DAF

"Efter det lykkedes os at få grønne tal på bundlinjen og skabe fremgang i væksten fra 2012, blev 2014 året, hvor vi udvidede vognparken markant. Vi havde to muligheder: Enten skulle vi købe brugte køretøjer, der var 3-4 år gamle, eller slå ind på en ny kurs. På det tidspunkt kom DAF ind i billedet, og vi købte 34 nye XF 460 Space Cab lastbiler fra dem. Andre transportvirksomheder talte positivt om XF modellen, der var en af de mest populære køretøjer på det ungarske marked i mange år. Driftssikkerhed er en yderst vigtig faktor for os, da vi ikke har råd til forsinkelser i vores leverancer. Selve salgsprocessen viste sig også at være meget overbevisende," begynder Tamás Suhajda.

"På grund af vores blandede vognpark har vi tilknyttet flere lastbilmærker. DAF giver imidlertid den mest effektive, fleksible og kundeorienterede service. Først og fremmest er tilgængeligheden af dele fremragende, hvilket er et centralt aspekt i at maksimere køretøjernes driftstid. Vi bruger originale DAF filtre og smøremidler til vores XF lastbiler, og vi køber også TRP dele. TRP aerosolsættet, som øger chaufførkomforten i vores nyligt erhvervede XF lastbiler, er også et TRP produkt. Med udgangspunkt i dette er vi åbne over for at deltage i TRP Trailer pilotprojektet, som omfatter renovering af en af vores anhængere med TRP dele. Hvis testen giver gode resultater, køber vi endnu flere TRP dele i fremtiden," forklarer direktøren.

 

Forudsigelig og pålidelig drift

"Selv om XF modellerne er meget driftssikre, kan alle køretøjer komme ud for tekniske problemer, men DAF udmærker sig ved at afhjælpe dem. Teknikerne hos vores forhandleres servicecenter udfører det nødvendige reparations- og vedligeholdelsesarbejde i en enestående kvalitet. Vi købte vores lastbiler med tre års garanti og en MultiSupport vedligeholdelseskontrakt, der dækker fire år og 90.000 km om året. Dette giver en forudsigelig og pålidelig drift i kontraktens løbetid og en bedre tilbagekøbspris, og DAF giver fuld service hele vejen. Vi har ikke oplevet nedbrud i udlandet på vores meget driftssikre DAF lastbiler, men ved indenlandske aktiviteter har vi haft brug for ITS vejhjælp et par gange. Vi har også været tilfredse med denne service. Og glem ikke, at de med det samme gav os et lånekøretøj, så nedetiden stort set ikke påvirkede vores tidsplan. 

Desuden er det yderst fordelagtigt, at vores forhandler har tildelt os en eftersalgsrepræsentant, der om nødvendigt besøger vores virksomhed personligt og på en venlig måde stiller hurtige løsninger af høj kvalitet til rådighed. Blandt andet derfor foretrækker vi DAF og DAF forhandleren. Da vi har kørt med biler fra forskellige producenter i årtier, kan vi foretage sammenligninger ud fra et omfattende erfaringsgrundlag. Jeg kan derfor med ro i sindet sige, at med hensyn til service og eftersalgsservice stiller DAF de bedst mulige standarder til rådighed.”

Ferro-Sped-2000-Kft-image

Gode oplevelser

"Vores chauffører begyndte også hurtigt at værdsætte DAF XF lastbilerne på grund af deres rummelige, komfortable og chaufførvenlige førerhuse og deres kraftige motorer med fantastiske køreegenskaber. 42 XF 480 modellerne, som vi købte i år, blev bestilt med luftaffjedring og parkeringsairconditionsystem, som giver vores kollegaer endnu bedre komfort og således øger deres følelse af loyalitet over for virksomheden endnu mere. Efter de første par måneders drift har vi konstateret, at det gennemsnitlige brændstofforbrug i den nye generation af 480 HP XF modellerne er 1,5 liter lavere pr. 100 kilometer, end det var i de tidligere 460 modeller. Denne forskel bliver sandsynligvis større i fremtiden. Dette beviser samtidig, at DAF altid holder, hvad de lover," fortsætter den tilfredse Tamás Suhajda.

Go to Ferrosped.hu