Fremragende arbejdsforhold og effektivitet for chaufføren

De nye CF'ere og XF'ere er de sikreste lastbiler på vejene i dag. De er som standard udstyret med forbedrede funktioner, som ikke blot sikrer den højest mulige sikkerhed for chauffører og medtrafikanter, men som også bidrager til brændstofeffektivitet og komfort.

1. Justerbar fartpilot

Den justerbare fartpilot (ACC) justerer automatisk lastbilens hastighed for at opretholde en sikker afstand til forankørende køretøjer.

2. Intelligent fartpilot

Den intelligente fartpilot (PCC) bruger GPS-teknologi til at bestemme lastbilens nøjagtige position og de forventede kørselsforhold de næste 1 til 2 kilometer. Disse oplysninger danner grundlag for valg af en ideel hastighed inden for et bestemt interval. 

3. System til advarsel om kollision forfra

Systemet til advarsel om kollision forfra (FCW) udsender en advarselslyd og viser en visuel advarsel i instrumentpanelet for at tilskynde chaufføren til at gribe ind og forhindre en kollision.

4. Avanceret nødbremsesystem

Det avancerede nødbremsesystem (AEBS) nedbremser uafhængigt lastbilen i en nødsituation.

5. System til advarsel ved vognbaneskift

Systemet til advarsel ved vognbaneskift (LDWS) advarer chaufføren, hvis køretøjet begynder at bevæge sig ud af vognbanen, fordi chaufføren f.eks. begår en kørefejl eller bliver døsig eller distraheret.

6. Vogntogsstabilitetskontrol

Det elektroniske bremsesystem har forbedret vogntogsstabilitetskontrol (VSC), som forhindrer at køretøjet sakser og vælter.

DAF Safety Systems
DAF Silent

Støjreduceret version

De nye CF'ere og XF'ere med MX-11 motor fås i en støjreduceret version, der udnytter intelligente teknologier som f.eks. en særlig motorsoftware og en indkapslet gearkasse til at holde støjniveauet under 71 dB(A). Det gør køretøjet ideelt til læsning og aflæsning af varer om aftenen, om natten eller tidligt om morgenen i områder med støjregulativer.