Drivlinje i topklasse

De nye CF'ere og XF'ere drives af multimomentmotorerne PACCAR MX-11 og MX-13 med nye effektnormeringer. Takket være en lang række innovationer opnås endnu højere moment ved lavere omdrejningstal og dermed større brændstofeffektivitet.

Motorinnovationer

Fuldstændigt variable pumper til olie, servostyring og kølevæske, en ny stempelringspakke og en ny profil på stempelskørtet bidrager alt sammen til yderligere friktionsreduktion og dermed til branchens bedste brændstoføkonomi. Derudover har vi tilføjet en ny turbolader og et nyt forbrændingssystem for at opnå maksimal effektivitet.

Udbyggede Eco-funktioner

De nye CF'ere og XF'ere er udstyret med et udbygget sæt Eco-funktioner. Eco Performance-funktionen sikrer balancen imellem gode køreegenskaber og optimal brændstofeffektivitet. I tilfælde hvor brændstofeffektiviteten er den vigtigste faktor, er Eco Fuel-funktionen det bedste valg, idet der eksempelvis skiftes gear ved lavere omdrejningstal.

Lavere reparationsomkostninger

Reparations- og vedligeholdelsesomkostninger kan virkelig koste på bundlinjen. Derfor har vi introduceret innovationer, der holder slitagen på et minimum. For eksempel er koblingsbetjeningen nu placeret i selve koblingshuset, så den beskyttes mod vand og snavs. Og generatoren er elektronisk styret for at forbedre batteriopladningen. Tilsammen betyder disse forbedringer øget holdbarhed, øget pålidelighed og i sidste ende øget rentabilitet.

PACCAR MX engines
DAF TraXon automated gearbox

Højtydende gearkasser

De nye CF'ere og XF'ere leveres med den nyeste generation af automatiserede TraXon-gearkasser (12 og 16 trin). Lavere friktionstab, endnu hurtigere opgearinger og mere udpræget brug af EcoRoll bidrager til at opnå det lavest mulige brændstofforbrug, mens chaufførkomforten forbedres takket være den støjsvage og rykfrie betjening og den præcise koblingsaktivering. Automatiseret TraXon-gearkasse muliggør også højere reduktioner i de laveste gear, hvilket har gjort det muligt at udvikle endnu hurtigere drivlinjer.
DAF rear axle

Højeffektive bagaksler

I tillæg til de nye motorer og gearkasser har vi introduceret højeffektive bagaksler med lavfriktionshjulnav. Derudover muliggør en række hurtigere udvekslingsforhold begyndende fra 2,05 lavere motoromdrejningstal og dermed optimal brændstofeffektivitet. For at mindske friktionstab har vi introduceret slebne differentialehjulssæt og integreret nye lejer og pakninger i bagakslen, samtidig med at der anvendes en højeffektiv, friktionsreducerende bagakselolie.