2016-model af DAF LF lastbilen

DAF-LF-MY-2016-2015085 DAF præsenterer et omfattende program af forbedringer til den populære LF serie. Med optimerede drivlinjer samt nye spoilere og skærme. Og med endnu flere muligheder for på effektiv vis at konfigurere din lastbil til at matche dine specifikke behov. Resultatet er endnu større profitabilitet. 

VIGTIGSTE FORBEDRINGER

 • PACCAR PX-5 motor på 4,5 liter
  Op til 5% mere effektiv
 • Ny 12-trins AS Tronic-gearkasse til PACCAR PX-7 motoren på 6,7 liter
  Vogntogsvægte på op til 32 ton, lavere brændstofforbrug, endnu mere komfort
 • Akselkonfigurationer på op til 6,90 meter
  Lastlængder på over 9 meter
 • Brændstoftankkapaciteter på op til 1240 liter
  Maksimal driftsradius, brændstofbesparelser
 • Ny aerodynamikpakke (Day Cab førerhus)
  Op til 4% lavere brændstofforbrug
 • Flere oplysninger på det centrale display
  Undgå bøder takket være de detaljerede fartskriveroplysninger, og opnå høj køretøjstilgængelighed takket være serviceindikatoren
 • Justerbar fartpilot, system til advarsel om kollision forfra, avanceret nødbremsesystem** og system til advarsel ved skift af vognbane monteret som standard
  Endnu større komfort og sikkerhed
 • LED-baglygter
  Lang driftslevetid, lavt strømforbrug, ingen nedetid som følge af defekte pærer
 • Klargørelse til montering af Frigoblock-generator på PACCAR PX-5 motor
  Endnu bedre brændstofforbrug, nem montering og tilslutning
 • Endnu bedre kommunikation mellem chassis og opbygning
  Maksimal effektivitet, endnu større praktisk anvendelighed

** Med luftaffjedring bag og en totalvægt på over 8 ton


Sikker og komfortabel

I langt de fleste tilfælde leveres 2016-modellen af LF lastbilen med de nyeste sikkerheds- og komfortsystemer monteret som standard. Den justerbare fartpilot sikrer, at afstanden til forankørende køretøjer forbliver inden for de indstillede grænser. Systemet til advarsel om kollision forfra advarer chaufføren, hvis der er risiko for kollision, og det avancerede nødbremsesystem nedbremser automatisk køretøjet i en nødsituation. 
Og systemet til advarsel ved skift af vognbane advarer chaufføren, hvis køretøjet er på vej over i en anden vognbane. Mere komfort til chaufføren og vigtigst af alt større sikkerhed.

Effektiv

Takket være den forbedrede varme- og luftfordeling og den optimerede software er PACCAR PX-5 motoren på 4,5 liter (112 kW/152 hk - 157 kW/213 hk) op til 5% mere effektiv. Modeller med en PACCAR PX-7 motor på 6,7 liter (164 kW/223 hk - 231 kW/314 hk) er nu udstyret med en automatisk 12-trins AS Tronic-gearkasse, hvilket muliggør en totalvægt på op til 32 ton. Og større nyttelast pr. tur er ensbetydende med større effektivitet.

Kommunikativ

Chassiset og opbygningen kan nu kommunikere bedre med hinanden takket være systemer som f.eks. CAN-bus. Dette giver chaufføren endnu flere muligheder for at styre opbygningen fra førerhuset. 
Signaler fra opbygningen vises på og kan konfigureres på displayet i instrumentbrættet. På 2016-modellen af LF lastbilen er det nu også muligt automatisk at sænke luftaffjedringen, når kraftudtaget er aktiveret. Dette sikrer en større stabilitet i forbindelse med f.eks. tømning af en tipvogn.

Aerodynamik

Der er blevet udviklet en helt ny aerodynamikpakke* til 2016-modellen af LF lastbilen med Day Cab førerhus. Det nye design omfatter også skærme og en tagspoiler, som passer perfekt sammen. Afhængigt af anvendelsesformål kan det reducere brændstofforbruget med 4%. Optimal aerodynamik for lave driftsomkostninger.

*Tilgængelig primo 2016

Fokus på detaljerne

Der er ingen tvivl om, at de nye LED-baglygter ser godt ud med deres unikke design, hvor lysdioderne tænder og slukker fra venstre mod højre, når lastbilen drejer til venstre, og tilsvarende fra højre mod venstre, når lastbilen drejer til højre. Men hvad der er endnu vigtigere, så har LED-baglygterne en ekstrem lang driftslevetid og er med til at sikre maksimal køretøjstilgængelighed. Med 2016-modellen af LF lastbilen har vi udnyttet enhver mulighed for at sikre så lave driftsomkostninger som muligt. 

DAF-LF-MY-2016-LED

Sofistikeret

LF lastbilen er berømt for sin lave egenvægt, som gør den i stand til at transportere de største nyttelaster i sin klasse. Og med de syv nye akselkonfigurationer på op til 6,90 meter er det nu muligt at transportere endnu større nyttelaster. Det betyder lastlængder på over 9 meter! De længere akselkonfigurationer giver også køretøjet endnu større brændstofkapaciteter på op til 1240 liter. Unik i sin klasse. Det giver køretøjet en endnu større driftsradius, hvilket gør det muligt for chaufføren at tanke brændstof, hvor det er billigst.

Informativ

DAF chaufførassistenten (DPA) hjælper chaufføren med at få det maksimale ud af lastbilen. Systemet viser oplysninger om brændstofforbrug, bremseadfærd og dæktryk samt diverse fartskriveroplysninger. Dette giver chaufføren et tydeligt overblik over hans/hendes køretider, så overskridelser undgås.
På displayet vises det nu også, hvornår det er tid til
køretøjets næste serviceeftersyn. På denne måde sikres rettidig vedligeholdelse og maksimal køretøjstilgængelighed.
 
DAF-LF-2016-Edition-Interiør-20151002

Gennemtænkt

PACCAR PX-5 motoren på 4,5 liter følger i fodsporene på PX-7 motoren og kan nu også fås klargjort til montering af en Frigoblock-generator. Takket være det nye bundkar kan generatoren monteres på kompakt vis, hvilket giver optimal frihøjde og minimal risiko for beskadigelse. Gennemtænkt. LF lastbilen fås nu også med et højere luftindtag bag på førerhuset. Dette er en praktisk og effektiv løsning, når der er behov for at montere et kølesystem oven på førerhuset. Eller hvis der skal monteres en højdejusterbar tagspoiler eller en sovekabine.

Relaterede oplysninger

DAF Transport Efficiency

Your-profitability-our-aim-and-logo_dk

DAF Transport Efficiency er navnet på vores filosofi om at tilbyde dig det højeste afkast pr. kilometer.

Læs mere

DAF tjenesteydelser

DAF services

Effektiv transport kræver mere end bare den perfekte lastbil. Bag enhver DAF lastbil står en professionel organisation og et internationalt netværk af forhandlere. De hjælper dig med at vælge det rette køretøj, arrangere finansiering og holde din vognpark i perfekt stand.

Læs mere

Kontakt din lokale DAF forhandler

DAF logo on dealer building

Vil du vide mere? DAF forhandleren vil med glæde fortælle dig alt det, du vil vide om DAF's produkter og tjenesteydelser.

Gå til kontaktformularen

Del denne side

Vi inviterer dig til at dele denne side