Intelligent fartpilot

Den intelligente fartpilot (PCC) benytter avanceret GPS-teknologi til at fastsætte køretøjets nøjagtige position og til at vurdere, hvilke kørselsforhold der skal tages hensyn til over de næste par kilometer. 

Inden for det specificerede interval fastsætter den intelligente fartpilot den ideelle hastighed, og den intelligente gearskiftefunktion vælger det ideelle gear.

Udgangspunktet for begge teknologier er at køre længst tid muligt i det højeste gear muligt og dermed opretholde det bedst mulige omdrejningstal. Når køretøjet nærmer sig toppen af en bakke, arbejder systemet for at blive i et højere gear. Hvis køretøjet efter at have kørt op ad bakke skal køre ned ad bakke med det samme, indsprøjtes der mindre brændstof, før toppen af bakken nås, og i stedet bruger systemet køretøjets masse til at "skubbe" køretøjet op over bakken.

I nogle tilfælde tillader den intelligente fartpilot, at kørehastigheden falder til under en indstillet værdi; det sker f.eks., når køretøjet næsten har nået toppen af bakken, og systemet "ved", at den potentielle energi hurtigt vil bringe kørehastigheden op på det ønskede niveau under nedkørslen. Den intelligente fartpilot kan endda midlertidigt tillade en hastighed, der er en smule højere end den indstillede hastighed – naturligvis inden for de definerede tolerancer – med det formål at begrænse brændstofforbruget mest muligt.

Takket være den intelligente fartpilot og den intelligente gearskiftefunktion kan brændstofforbrug og CO2-emissioner reduceres med op til 3% – især ved kørsel på bakkede veje. 

Sådan sparer den intelligente fartpilot brændstof

Ved at forudse kørselsforholdene forude

kan den intelligente fartpilot gribe ind på følgende måde:

Indstillinger for fartpilot og Downhill Speed Control

Midlertidigt tillade en højere eller lavere kørehastighed for at reducere det samlede brændstofforbrug.

  • Reducere kørehastigheden lige inden toppen af en bakke
  • Tillade en kørehastighed, der er højere end den indstillede hastighed for fartpiloten, ved starten på en ny opkørsel
  • Tillade en kørehastighed, der er lavere end den indstillede hastighed for Downhill Speed Control, ved slutningen af en stejl nedkørsel

AS Tronic-skiftestrategi (intelligent gearskift)

Brændstofbesparelser opnået med lavere motoromdrejningstal.

  • Skifte til et højere gear, hvis accelerationen i det næste gear vil være tilstrækkelig til at nå toppen af bakken
  • Forhindre opgearing under korte nedkørsler (forventning om, at der alligevel skal geares ned under den næste opkørsel)
  • Forhindre unødvendig nedgearing lige inden toppen af en bakke (forventning om, at der alligevel skal geares op under nedkørslen)

Relaterede oplysninger

Gå på opdagelse i Euro 6 modeludvalget

Designet til maksimal effektivitet, optimal driftssikkerhed og størst mulig chaufførkomfort.

Mere om Euro 6 modeludvalget

DAF Transport Efficiency

Your-profitability-our-aim-and-logo_dk

DAF Transport Efficiency er navnet på vores filosofi om at tilbyde dig det højeste afkast pr. kilometer.

Læs mere

Kontakt din lokale DAF forhandler

DAF logo on dealer building

Vil du vide mere? DAF forhandleren vil med glæde fortælle dig alt det, du vil vide om DAF's produkter og tjenesteydelser.

Gå til kontaktformularen

Del denne side

Vi inviterer dig til at dele denne side