Udskiftning af dit DPF


God vedligeholdelse af dit DPF hjælper med at holde din DAF i optimal tilstand

 Euro 6 DPF

Når du sidder bag rattet i en DAF Euro 6 lastbil, har du fornøjelsen af at føre et køretøj af høj kvalitet, der kan klare sig i lang tid uden at skulle omkring din forhandler, men vidste du, at god vedligeholdelse af dieselpartikelfilteret (DPF) også er af afgørende betydning?

Emissionsstandarderne er blevet meget strenge i løbet af de seneste årtier, og begrænsningerne for luftforurening fra lastbilmotorer er blevet mere omfattende. DPF filtrerer de udstødningsgasser, der produceres af udstødningssystemet, og tilbageholder sodpartiklerne. 

Med tiden vil DPF blive tilstoppet med sodpartikler. Der anvendes en regenereringsproces til at konvertere soden til aske. Det frigør plads i filteret igen, mens asken bliver siddende i dit DPF. Jo mere sod og aske, der ophobes i dit DPF, jo mere brændstof kræves der til at udføre regenereringen, og jo mere sandsynligt er det, at du vil opleve reduceret ydeevne. 

Kan jeg selv foretage regenereringen? 

Dit instrumentbræt viser advarsler på fire niveauer. For de første tre niveauer kan du selv administrere regenereringsprocessen med en knap på instrumentbrættet. Det fjerde og sidste advarselssignal betyder, at motoren på din DAF nu kun virker 50 % i forhold til maksimal ydelse. Hvis det sker, anbefaler vi, at du omgående kontakter din DAF forhandler.

Hvad kan DAF forhandleren gøre for at hjælpe?

Når der udføres service på DPF, vil det blive udskiftet med et tidligere genproduceret DPF. Det betyder, at du ikke behøver at vente, men kan komme tilbage på vejen igen med det samme. Hvert filter vil derefter blive grundigt rengjort og kontrolleret for eventuelle tilstopninger. Der vil blive udført en serie af målinger for at kontrollere, at alle kanaler er fri for sod og aske. Forhandleren vil derefter afgøre, om DPF er egnet til at udføre sin opgave i udstødningssystemet. Hvis DPF opfylder kriterierne, vurderes det at være så godt som nyt og kan bruges igen i et komplet nyt serviceinterval.

Rengøring af DPF 

Det gennemsnitlige DPF skal udskiftes hvert tredje år efter omkring 500.000 km, afhængigt af brug. Hold godt øje med advarslerne på dit instrumentbræt. Hvis du begynder at se advarselssignaler oftere, skal du kontakte din DAF forhandler.

 

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål om dit DPF eller om andre dele af din DAF lastbil? Du kan besøge din DAF forhandler på et hvilket som helst tidspunkt.