Alt om Euro 6 brændstoffilteret


Tunge lastbiler og motorer bliver stadig mere sofistikerede og miljøvenlige. Avancerede teknologier og strenge lovkrav kræver en præcis måde at arbejde på. For at holde motoren i topform og så vidt muligt undgå problemer er det vigtigt, at brændstoffet er så rent som muligt. Derfor har vi udviklet Euro 6 brændstoffilteret. Læs alt om brændstoffilteret i denne artikel.

Euro 6 brændstoffilter

Euro 6 brændstoffilteret er anderledes
Euro 6 brændstoffilteret er mere end blot et brændstoffilter. I modsætning til ældre modeller er Euro 6 brændstoffilteret udstyret med en indbygget vandudskiller. Dette var tidligere to adskilte dele, men er nu én enkelt komponent i Euro 6. Det betyder, at der kun er én vedligeholdelsesopgave, der skal udføres. Og så er brændstoffilteret konstrueret til at klare de stadig længere vedligeholdelsesintervaller – også praktisk! 

Sammen med Euro 6 dieselfilteret beskytter XM6 til beskyttelse af brændstofsystemet fra DAF højkvalitetsbrændstofsystemet i din lastbil. XM6 bortfiltrerer vand og grove partikler fra dieselbrændstoffet og fungerer på den måde som et forfilter. Dette ekstra filter anbefales især, hvis din DAF lastbil regelmæssigt besøger steder, hvor dieselkvaliteten ikke er så god.

Hvorfor købe et originalt brændstoffilter?
DAF lastbiler bliver samlet med præcision for at sikre optimal ydeevne. Originale DAF dele er specielt designede til lastbiler. Euro 6 brændstoffilteret er skræddersyet til Euro 6 motoren og bortfiltrerer partikler meget grundigt. Det betyder, at ældre typer brændstoffiltre ikke er egnet til brug i den nye generation af lastbiler.

Vær forsigtig med uoriginale reservedele; du kan ikke være sikker på, at et tredjepartsbrændstoffilter giver den ønskede filtreringsgrad, og der er større risiko for skader. Dette kan i sidste ende føre til nedbrud, uplanlagte reparationer og høje omkostninger, hvilket du naturligvis vil foretrække at undgå.

Vedligeholdelse af Euro 6 brændstoffilteret

Din DAF forhandler efterser og udskifter Euro 6 brændstoffilteret under regelmæssig vedligeholdelse. Det er utroligt vigtigt, at snavsede partikler ikke trænger ind i højtryksindsprøjtningssystemet under udskiftning af filtrene; det er grunden til, at vi bruger en særligt udviklet procedure for udskiftning af filtre.

Teknikerne hos din DAF forhandler har gennemgået både teoretisk og praktisk uddannelse og ved præcis, hvad de skal være opmærksomme på. Hvis en tekniker ikke er bekendt med denne procedure, kan snavs trænge ind i højtryksindsprøjtningssystemet, hvilket kan medføre høje reparationsomkostninger. Undgå unødvendige nedbrud og problemer ved altid at lade din DAF forhandler udskifte Euro 6 brændstoffilteret og udføre regelmæssig vedligeholdelse på din lastbil.

Kontakt din DAF forhandler
Hvis du har spørgsmål vedrørende Euro 6 brændstoffilteret, eller hvis du gerne vil have det udskiftet af en fagmand, skal du kontakte din lokale DAF forhandler, som med glæde vil hjælpe dig!