Download:

17. september 2018

DAF tilslutter sig CO2-erklæringen


Som en førende virksomhed inden for transporteffektivitet og miljøbeskyttelse tilslutter DAF Trucks sig den europæiske CO2-erklæring for lastbiler, der forlader produktionslinjen pr. 1. januar 2019. Lovgivningen er ikke trådt i kraft endnu, men DAF vil i 4. kvartal af indeværende år alligevel begynde at offentliggøre certificerede CO2-værdier.

DAF-XF-530-FAN-6x2

Fra og med januar 2019 kræver den europæiske lovgivning, at alle nye 4x2 og 6x2 tunge Euro 6 lastbiler (16 ton+) forlader fabrikken med en CO2-erklæring. Andre køretøjskonfigurationer følger i 2020. Emissionserklæringsværdierne genereres ved hjælp af universalværktøjet Vecto. Da det drejer sig om en standardiseret og certificeret procedure, gør den nye CO2-erklæring det nemt for transportvirksomheder at sammenligne CO2-emissionsværdier fra forskellige lastbilmodeller og endda forskellige producenter, før de bestiller en ny lastbil.

DAF vil begynde at offentliggøre certificerede CO2-værdier i sidste kvartal af indeværende år på ordrebekræftelserne samt i tilbudsfasen. På den måde kan DAF forhandleren med det samme fortælle kunderne, hvilke CO2-værdier deres fremtidige lastbil vil have. Vecto-værdier beregnes for en standard trækker/trailer kombination eller forvogn med almindelig kasseopbygning ved brug af standardruter for tre anvendelsestyper og ved brug af certificerede inputdata.

Branchens laveste brændstofforbrug

"Vi føler, at vi er forpligtet til at passe bedst muligt på vores planet og de kommende generationer. Derfor må vi fortsætte vores indsats for at gøre vores lastbiler endnu renere fremover," udtaler Richard Zink, bestyrelsesmedlem og ansvarlig for markedsføring og salg. "CO2-emission afhænger direkte af brændstofforbruget, og det er et af de vigtigste parametre, når man køber en lastbil. Med lanceringen af de nye CF og XF lastbiler har DAF opnået en imponerende forbedring på 7% i brændstofforbruget – og dermed CO2-emissionerne – og det gør disse lastbiler til de bedste i branchen."

Ud over at levere branchens førende lastbiler og tjenesteydelser udvikler DAF alternative og bæredygtige elektriske og hybride drivlinjer, som reducerer emissionerne endnu mere. Alternative brændstoffer som f.eks. HVO (hydro-behandlet vegetabilsk olie) – hvoraf de nye generationer ikke skaber konflikt med fødevareproduktion og giver op til 80% lavere CO2-emissioner – kan anvendes i de nyeste DAF lastbiler, uden at det går ud over vedligeholdelsen.

Intelligent TOPEC-konfigurationsværktøj

"Med vores intelligente DAF TOPEC-køretøjskonfigurationsværktøj kan vi allerede i dag levere dedikerede brændstofforbrugsværdier for kundens specifikke lastbil, herunder for sættevogn eller opbygning og endda for rute," tilføjer Richard Zink. "Dette gør det muligt for vores forhandlere at finde den bedste og på samme tid mest økonomiske og miljøvenlige lastbil til jobbet. Det er, hvad DAF Transport Efficiency står for."

 

Relaterede oplysninger

DAF Trucks Danmark A/S
Rita M. Hansen, tlf. 21 42 79 71

For more information:
DAF Trucks N.V

Corporate Communication Dept.
+31 40 214 4191